Awareness en awards op zaterdag

27 oktober 2018
Door: Iris Breeman

De zaterdag was er een van veel emoties. Rond het WFFR4KIDS programma bezochten veel kinderen jeugdfilms en de Nationale Natuur Filmwedstrijd. Dat zo veel kinderen (en hun ouders!) het festival bezoeken is een groot compliment voor alle betrokkenen.
Diep onder de indruk van de films The Last Pig, Yasuni Man en The Last Animals kwamen bezoekers en filmmakers uit de ASN Awareness middag. “Het zijn heftige verhalen over veeteelt, olie-exploitatie en illegale wildlife handel, maar wel verhalen die verteld en gehoord moeten worden!”, was de reactie van een bezoeker.

Luc Elshout wint Nationale Natuur Filmwedstrijd!
De Nationale Natuur Filmwedstrijd voor jongeren werd gewonnen door Luc Elshout. Hij filmde ‘zijn’ bevers in de Rhoonse Grienden, niet ver van Rotterdam. Zijn grote voorbeeld Ruben Smit, bekend van zijn film De Nieuwe Wildernis en recent WAD, reikte hem de felbegeerde prijs uit:  “De film heeft prachtige beelden en vooral bij het geluid van de knagende bever werd ik als kijker gegrepen. Ik ben helemaal geïnspireerd door de film”.

image1 bewerkt
WFFR, Wildlife Film Festival Rotterdam. Foto Marco De Swart
WFFR, Wildlife Film Festival Rotterdam. Foto Marco De Swart

Filmmakersdag
Met een workshop en een lezing kregen 70 filmmakers meer informatie over het produceren van wildlife- en natuurfilms. Uit alle hoeken van de wereld verzameld, wilden WFFR hen de kans bieden kennis met elkaar te delen. Verrassingsgast bij deze bijeenkomst was Frans Lanting, die vanmiddag ook Tree beleefde.

And the winners are…
’s Avonds werden de Flamingo Awards uitgereikt. De film Queen Without Land, een persoonlijk verhaal over een ijsbeer en haar 2 kleintjes, won de award voor Beste Film. Een compleet overzicht vind je hier.

Morgen, op de laatste dag van deze editie, gaan we voor de climax: nog een keer de 3 geweldige kinderfilms My Haggan Dream, Rammeltijd en Grumble Bee, de beste films van het festival op een rij en als klapper, na dé drie Nederlandse natuurfilms van dit moment tijdens de Natuurmonumenten Zondag: de publieksprijs…

En als u nog wakker bent… Op dit moment gaan de voetjes van de vloer in Cinerama op de Yellow Party!

WFFR, Wildlife Film Festival Rotterdam. Foto Marco De Swart
WFFR, Wildlife Film Festival Rotterdam. Foto Marco De Swart
WFFR, Wildlife Film Festival Rotterdam. Foto Marco De Swart

Foto’s: Marco de Swart

27.10.2018