Selectiecommissie

Pieter Huisman

Pieter Huisman

Pieter Huisman studeerde in 1998 af aan de Hogeschool voor de Kunsten, te Utrecht, werkte als freelance cameraman en maakte documentaires over onder andere wilde honden in Zimbabwe (Discovery Channel) en over nijlpaarden en krokodillen in Zambia (Animal Planet).

Sinds 2012 begeleidt en faciliteert hij videoproducties voor Natuurmonumenten, welke betrekking hebben op de natuur en het behoud daarvan. Naar eigen zeggen heeft hij de geweldigste baan die hij zich kan wensen, omdat hij zijn passie combineert met aandacht voor de natuur en het behoud daarvan.

Anneloek Sollart

Anneloek Sollart

Anneloek Sollart studeerde in 1989 af op de School voor de Journalistiek in Utrecht. Ze werkte als freelance-journalist onder meer voor Het Vrije volk en Radio Rijnmond. Als regisseur was ze werkzaam voor het tv-programma Man Bijt Hond, maakte ze een documentaire over de drie dwaze dagen van de Bijenkorf voor de VPRO serie Zeven Dagen. In haar volgende documentaire Boom Boom Viola volgde ze de alcoholische jazzdrummer Tony Viola. Anneloek regisseerde drie seizoenen Over Vaders en Zonen (VPRO-serie met Hugo Borst). In 2005 maakte ze de korte documentaire Ik ben Sterk (2005).

Met Rauw won ze in 2009 de prestigieuze Cinekid Award. Rauw volgt Tom, de jongen die van zijn moeder alleen rauw voedsel mag eten zoals fruit, groenten, noten en zaden. Vijf jaar later maakte ze het vervolg: Rauwer (2012). Deze documentaire is in meer dan vijftien landen vertoond en zorgde voor veel ophef. In het najaar van 2015 verschijnt haar nieuwe documentaire Het Babyluik.

Thomas Klomp

Thomas Klomp

Thomas Klomp is freelance cameraman en fotograaf en maakte onder meer items over de Amsterdamse grachten en de Amazone voor National Geographic, GEO Magazine. Daarnaast werkte hij mee aan bedrijfsfilms, korte films en commercials voor onder meer Blackberry.

Onder de vlag van zijn eigen bedrijf Thomas Klomp Media verzorgt hij camera, videomontage, animatie en grafisch ontwerp. Hij begon in de commercials in gestileerde settings en is daarna steeds meer TV en ENG stijl camera werk gaan doen. Sinds kort werkt hij samen met Jasper Doest (ook commissielid en natuurfotograaf) aan natuurprojecten.

In zijn eigen woorden: “Eigenlijk ben ik verliefd geworden op het verhaal van de natuur vertellen in bewegende beelden”. Zijn voornaamste motivatie om commissielid voor WFFR te worden is omdat hij het festival een prachtig initiatief vindt.

Petra Spreij

Petra Spreij

Petra Spreij werkt sinds 2002 als freelance journalist, heeft vele tv-programma’s gemaakt (zoals LLink in Natura en Vroege Vogels), schreef artikelen voor tijdschriften zoals Margriet, Het Parool en R’ Uit Magazine (voorloper van de Uit Agenda Rotterdam).

Op dit moment werkt ze naast haar journalistieke werk als trainer op onder meer de Hogeschool Rotterdam; een training waarin deelnemers hun eigen biografie in beeld brengen en op deze manier inzicht krijgen in hun kwaliteiten, mogelijkheden en diepgewortelde drijfveren. Daarnaast traint ze ook jongeren die een dak- en/of thuisloos verleden hebben en de stap naar de arbeidsmarkt willen maken. De verschillende trainingen Biografie in Beeld zijn bedacht en ontwikkeld in samenwerking met co-trainer Gerdien van der Stoel. Petra’s motivatie om deel te nemen aan de selectiecommissie is dat ze affiniteit heeft met beeld en begaan is met natuurbehoud wereldwijd.

Jasper Doest

Jasper Doest

Jasper Doest studeerde biologie en is al ruim negen jaar wildlife fotograaf. Hij fotografeert om het verhaal achter de dieren te vertellen. Elk beest heeft een eigen verhaal, het gaat Jasper om de passie van de fotograaf voor het gefotografeerde object. Voor hem geldt dat een fotograaf de emotie die hij bij het beeld heeft, met de kijker moet delen. Zijn foto van een besneeuwde makaak aap is onderscheiden in de prestigieuze Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year-competitie.

Jasper omschrijft zijn motivatie om mee te doen aan de selectiecommissie van WFFR als volgt: “Ik vind het erg belangrijk om de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur door te geven aan een publiek dat niet dagelijks met natuur in aanraking komt, bijvoorbeeld inwoners van een grote stad als Rotterdam.”

Anna Visser

Anna Visser

Sinds het voltooien van de toneelopleiding aan de Utrechtse Hogeschool van de Kunsten is Anna Visser onder meer werkzaam als regisseur, programmamaker en publicist.

Ze is mede-eigenaar van duurzaam warenhuis IZMOOIZO aan het Deliplein op Katendrecht, en medeoprichter en directeur van de duurzame televisieomroep LLiNK, waar ze tot 2008 werkte. Sinds 2007 werkt zij freelance als schrijfster, programmamaker en adviseur.

Naast de boeken en columns die ze schrijft, werkt ze als debatleider en maakt zij deel uit van een denktank voor ‘groene’ oplossingen en initiatieven door verschillende organisaties. Ze is lid van de mediacommissie van de Gemeente Rotterdam en bestuurslid van Ondernemersvereniging Katendrecht.

Tomas A. Dulfer

Tomas A. Dulfer

Tomas A. Dulfer maakte van zijn passie zijn vak: hij studeerde Film Studies aan de faculteit van Media Studies van de Universiteit van Amsterdam en behaalde in 2011 de titel Master of Arts. Sinds 2014 werkt hij vanuit zijn eigen bedrijf mee aan diverse succesvolle internationale filmprodukties, televisieseries en commercials. Hij zat in de redactie van het voormalige literaire kwartaalblad Nynade en als filmwetenschapper publiceert hij regelmatig artikelen over film. Maandelijks schrijft hij voor www.amsterdamcentraal.nl over Amsterdam in de internationale film. Voor het WFFR is hij werkzaam als lid van de selectiecommissie en tekstschrijver. Het WFFR ziet hij als een fantastisch initiatief.

Ingrid Reimert

Ingrid Reimert

Ingrid Reimert zit in haar hoedanigheid van bestuurslid van stichting WFFR in de selectiecommissie. Ze is een fervent filmkijker en natuurliefhebber en vindt het een eer om de ingezonden films te mogen kijken voor het festival.

In het dagelijks leven is zij advocaat in Den Haag. Samen met Eline Makker is zij verantwoordelijk voor de programmering van WFFR 2015.

Eline Makker

Eline Makker

Eline Makker heeft na haar opleiding grafische vormgeving aan de kunstacademie van Arnhem haar opleiding film studies aan de Universiteit van Amsterdam afgerond in 2013. Sindsdien combineert zij haar passie voor natuur en (documentaire)film in haar werk als redacteur.

Momenteel is zij werkzaam op de afdelingen educatie en ICT van International Documentary Film Festival Amsterdam en als programmeur van WFFR. Zij is dan ook samen met Ingrid Reimert verantwoordelijk voor de programmering van WFFR 2015.