Visie

WebRaymond

“Een festival dat er echt toe doet!”

Wat leuk dat je onze website bezoekt. Als festivaldirecteur heet ik je van harte welkom en vertel ik graag iets meer over ons festival.

Op het Wildlife Film Festival Rotterdam (afgekort WFFR) worden de mooiste en meest recente natuurdocumentaires van over de hele wereld vertoond. Maar dat doen wij niet zonder reden. Midden in een economische crisis is natuur namelijk niet het eerste dat mensen in Nederland bezig houdt. Juist daarom zijn wij dit initiatief gestart. Wij willen mensen ervan bewust maken hoe belangrijk natuur is. En onze manier is gebruik maken van beelden.

Na het ongekende succes van De Nieuwe Wildernis en de succesvolle BBC documentaires op televisie is de tijd rijp gebleken voor een filmfestival dat volledig gewijd is aan de natuur. Er is nog zoveel moois te zien of belangrijks te vertellen over de natuur. Daarom is het aanbod op dit festival gevarieerd en zul je dingen zien die je nog nooit eerder hebt gezien. Zodra je gegrepen wordt door de schoonheid van de natuur hoop ik ook dat je bewust nadenkt over de natuur om je heen, ook als je in de stad woont. We moeten namelijk zuinig zijn op de natuur en dat is ook precies de doelstelling van dit festival.

Het hele team werkt op vrijwillige basis om van de tweede editie net zo’n groot succes te maken als van de eerste editie. Het is een intense tijd, maar we krijger er ook veel mooie momenten voor terug.

Ik ben trots dat zoveel samenwerkingspartners dit initiatief steunen want zonder hun hulp was het festival nooit van de grond gekomen. We hebben hiermee de basis gelegd voor een festival dat er echt toe doet! Ik nodig daarom iedereen uit eind oktober naar WFFR te komen!

Raymond Lagerwaard

Festivaldirecteur WFFR