Jeugdprogramma

De jeugd krijgt volop aandacht tijdens het WFFR. Evenals in de afgelopen jaren organiseren we voor en tijdens het festival diverse leuke onderdelen voor de jeugd en onderwijsprofessionals. 

Scholenprogramma
Basisscholen maken, onder begeleiding van filmdocenten, een eigen natuurdocumentaire. Gewapend met spiegelreflexcamera’s, Go-Pro’s, schepnetjes en insectenpotjes trekken we samen de natuur in om als echte filmmakers de mooiste beelden te schieten.

De leerlingen van basisschool Over de Slinge zijn, net als vorig jaar, naar Tiengemeten geweest en hebben daar een dag lang filmopnames gemaakt van dit prachtige gebied. En de leerlingen van OBS de Boog Schiemond hebben filmopnames gemaakt op het Eiland van Brienenoord.

De gemonteerde filmpjes worden op donderdag 26 oktober 2017 vertoond op het Wildlife Film Festival Rotterdam, in aanwezigheid van de kinderen zelf. Wil je weten hoe zo’n vertoning eruit ziet? In 2016 maakte het Jeugdjournaal een mooie reportage.

Wil je volgend jaar ook met je schoolklas een natuurdocumentaire maken en het resultaat in de bioscoop bewonderen? Neem dan contact op met Arjan voor de mogelijkheden.

Docentenprogramma
WFFR organiseert samen met het Bètasteunpunt Zuid-Holland twee activiteiten voor biologiedocenten. Om je biologielessen te verrijken, kun je fragmenten uit natuurfilms gebruiken. Op YouTube is al veel materiaal te vinden, waar je zelf een verhaal omheen kunt bouwen en dat kunt inpassen in je les. Maar er zijn ook grote natuurfilmproducties met prachtige, professionele beelden die zich ook goed lenen voor toepassingen in de les. Meer informatie hierover op de docentenpagina.

Nationale Natuur Filmwedstrijd
In het kader van de Nationale Natuur Filmwedstrijd maken jongeren tot 16 jaar een eigen korte natuurfilm. De beste tien films vertonen we tijdens de finale is op 28 oktober in Rotterdam. Meer informatie hierover op de wedstrijdpagina.

Film voor de jeugd
Op zaterdag en zondagochtend programmeren we een speciale film voor de jeugd.

Betrek de jeugd bij de natuur door middel van nieuwe media
Het WFFR heeft de ambitie om jongeren meer bij hun omgeving en de natuur te betrekken. Nieuwe media en met name film is daar bij uitstek geschikt voor. Zeker ook bij de doelgroep tot 16 jaar.

Het WFFR jeugdprogramma komt tot stand in samenwerking met onze educatiepartners. Wilt u ook met ons samenwerken op het gebied van jeugd, natuur en film, neem dan contact op met Arjan Klopstra via arjan@wffr.nl.