Jeugdprogramma

De jeugd krijgt volop aandacht tijdens WFFR. Evenals in de afgelopen jaren organiseren we voor en tijdens het festival diverse leuke onderdelen voor de jeugd en onderwijsprofessionals. 

Scholenprogramma
Binnen het programma “De natuur in met… ” maken leerlingen van basisscholen uit Rotterdan, onder begeleiding van filmdocenten, een eigen natuurdocumentaire. Gewapend met spiegelreflexcamera’s, Go-Pro’s, schepnetjes en insectenpotjes trekken we samen de natuur in om als echte filmmakers de mooiste beelden te schieten. Ook in 2018 organiseren we dit onderdeel, samen met De Stad Uit en De Cultuurschool. Klik hier voor meer informatie.

Nationale Natuur Filmwedstrijd
Maak je eigen natuurfilm en zie het resultaat op het grote scherm! Jongeren van 8-16 jaar maken in deze wedstrijd zelf een korte natuurfilm. De beste tien films vertonen we tijdens de finale eind oktober in Rotterdam. Alle informatie vind je op de wedstrijdsite. Het verslag van 2017 vind je hier.

Film voor de jeugd
Tijdens WFFR 2018 programmeren we een aantal speciale films voor de jeugd. Het programma maken we begin oktober bekend.

Betrek de jeugd bij de natuur door middel van nieuwe media
WFFR heeft de ambitie om jongeren meer bij hun omgeving en de natuur te betrekken. Nieuwe media en met name film is daar bij uitstek geschikt voor. Zeker ook bij de doelgroep tot 16 jaar.

Het WFFR jeugdprogramma komt tot stand in samenwerking met onze educatiepartners. Wilt u ook met ons samenwerken op het gebied van jeugd, natuur en film, neem dan contact op met Arjan Klopstra via arjan@wffr.nl.