Jeugdprogramma

De jeugd krijgt volop aandacht tijdens WFFR. Evenals in de afgelopen jaren organiseren we voor en tijdens het festival diverse leuke onderdelen voor de jeugd en onderwijsprofessionals. 

Scholenprogramma
Schoolklassen zijn meer dan welkom op WFFR 2018. Voor workshops, om films te kijken of om zelf films te maken! Wil je eind oktober met je klas naar de bioscoop, stuur dan een mail naar Arjan voor alle info.

Binnen het programma “De natuur in met… ” maken leerlingen van basisscholen uit Rotterdan, onder begeleiding van filmdocenten, een eigen natuurdocumentaire. Gewapend met spiegelreflexcamera’s, Go-Pro’s, schepnetjes en insectenpotjes trekken we samen de natuur in om als echte filmmakers de mooiste beelden te schieten. Ook in 2018 organiseren we dit onderdeel, samen met De Stad Uit en De Cultuurschool. Klik hier voor meer informatie.

Nationale Natuur Filmwedstrijd
Maak je eigen natuurfilm en zie het resultaat op het grote scherm! Jongeren van 8-16 jaar maken in deze wedstrijd zelf een korte natuurfilm. De beste tien films vertonen we tijdens de finale eind oktober in Rotterdam. Vanaf 1 juni 2018 vind je alle informatie hier op deze site. Het verslag van vorig jaar vind je op de wedstrijdpagina.

Docentenprogramma
WFFR organiseert samen met het Bètasteunpunt Zuid-Holland twee activiteiten voor biologiedocenten. Om je biologielessen te verrijken, kun je fragmenten uit natuurfilms gebruiken. Op YouTube is al veel materiaal te vinden, waar je zelf een verhaal omheen kunt bouwen en dat kunt inpassen in je les. Maar er zijn ook grote natuurfilmproducties met prachtige, professionele beelden die zich ook goed lenen voor toepassingen in de les. Meer informatie hierover op de docentenpagina.

Film voor de jeugd
Op zondag is het Kids day en programmeren we speciale films voor de jeugd. Het programma maken we begin oktober bekend.

Betrek de jeugd bij de natuur door middel van nieuwe media
WFFR heeft de ambitie om jongeren meer bij hun omgeving en de natuur te betrekken. Nieuwe media en met name film is daar bij uitstek geschikt voor. Zeker ook bij de doelgroep tot 16 jaar.

Het WFFR jeugdprogramma komt tot stand in samenwerking met onze educatiepartners. Wilt u ook met ons samenwerken op het gebied van jeugd, natuur en film, neem dan contact op met Arjan Klopstra via arjan@wffr.nl.