Docentenprogramma

WFFR organiseert samen met het Bètasteunpunt Zuid-Holland twee activiteiten voor biologiedocenten. Om je biologielessen te verrijken, kun je fragmenten uit natuurfilms gebruiken. Op YouTube is al veel materiaal te vinden, waar je zelf een verhaal omheen kunt bouwen en dat kunt inpassen in je les. Maar er zijn ook grote natuurfilmproducties met prachtige, professionele beelden die zich ook goed lenen voor toepassingen in de les.

Op donderdag 26 oktober 2017 vindt de masterclass De kracht van natuurbeelden in het onderwijs plaats. Docenten leren hoe ze bestaande natuurdocumentaires en fragmenten daaruit kunnen inzetten in hun lessen. Documentairemakers van bekende en minder bekende Nederlandse producties vertellen hoe ze Nederlandse natuurbeelden effectief inzetten om mensen te verwonderen en te betrekken bij natuur(behoud).

Meer informatie: http://regionaalsteunpuntzuidholland.nl/cursussen/masterclass-de-kracht-van-natuurbeelden-in-het-onderwijs/

 Op vrijdag 27 oktober 2017 vindt de workshop Natuurfilms maken plaats. Docenten gaan zelf aan de slag om filmmateriaal te maken voor gebruik in de les. Bovendien mag elke deelnemende docent enkele leerlingen meenemen, die ook leren hoe ze hun eigen documentaire kunnen maken. Ze leren de basis van idee tot product. Tot slot is de bijeenkomst een verkenning hoe scholen documentaires kunnen laten fungeren als profielwerkstuk, of filmmaken anderszins kunnen inzetten in het curriculum of een projectweek.

Meer informatie: http://regionaalsteunpuntzuidholland.nl/cursussen/workshop-natuurfilms-maken/

Deze activiteiten zijn los van elkaar te volgen. Het zijn besloten bijeenkomsten, gratis toegankelijk voor docenten die lid zijn van het Bètasteunpunt Zuid-Holland, het Regionale Steunpunt Leiden of Bètapartners Amsterdam.

Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij Lotte van den Berg | lotte@wffr.nl | 06-28687570.