Regisseur
Robert Hughan
Producent
Robert Hughan & Arthur Scheijde
Land
Nederland
Jaar
2017
Lengte
47 minuten
Taal
Nederlands
Categorie
Professioneel

Website

Vele Gezichten van de Zevenhuizerplas

Om zand te winnen voor woningbouw werd in de zeventiger jaren de Zevenhuizerplas tussen Rotterdam en Gouda gegraven. Door het diep uitgraven ontstond een weelderig onderwaterlandschap waarin flora en fauna een gevarieerde biodiversiteit vormen. Op uitnodiging verkende regisseur en onderwatercameraman Robert Hughan in 2015 de ontstane onderwaterwereld. Direct werd Hughan gegrepen door de meesterlijke schoonheid die hij aantrof. Deze waterpartij heeft zich ontwikkeld tot een leefgebied van allerhande flora en fauna, zowel onder water als aan de oever. Vissen, vogels en veel soorten begroeiing hebben deze kunstmatige ingreep in de natuur overwonnen en omgetoverd tot natuurschoon.

De unieke eigenschappen van dit recreatieve stukje moeder natuur inspireerde tot het maken van deze film over de plas. Verschillende verkenningsduiken met een camera leidden tot het samenstellen van een team van professionals die hun expertise lenen aan dit project: producent, cameraman, editor en regisseur Robert Hughan, producent, schrijver, editor en artdirector Arthur Scheijde, cameraman, editor en technical support Marcel van der Hulst, bioloog Ton van der Spiegel, drone cameraman René Oudshoorn, cameraman Stanley Quarré, support diver Hans Kortman, geluids- en natuurgeluidentechnicus Olivier Nijs, muziek en componist Tim de Haan, webdesign Cor Jordaan, met de voice-over stem van Robert Rosier.

Een snoek neemt u gedurende de vier jaargetijden mee op verkenningstocht door de Zevenhuizerplas. U ziet het natuurschoon vanuit de lucht, op het land, tussen de rietkragen, boven en onder de waterspiegel. De vele gezichten van deze waterpartij waarin recreatieve dagjesmensen in symbiose verkeren met de vrije natuur zorgen voor een boeiende blik achter de schermen van dit natuurspektakel.

Vertoning

Datum Tijd
Vrijdag 27 oktober 2017 20:30 uur
Zaterdag 28 oktober 2017 16:30 uur