Landelijke wedstrijd natuurfilmen voor jongeren

Update 30-9:
Het is niet meer mogelijk je film in te zenden. De selectiecommissie gaat alle inzendingen bekijken en laat uiterlijk 7 oktober weten of je film geselecteerd is voor het festival. Alle deelnemers dank voor jullie mooie werk.

 

Wildlife Film Festival Rotterdam organiseert de Nationale Natuur Filmwedstrijd voor jongeren. Alle jongeren tot 16 jaar kunnen hieraan meedoen. De Nationale Natuur Filmwedstrijd begint op 1 juni en tijdens de finale op 28 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Natuurfilms zijn populairder dan ooit. Met beelden, bijvoorbeeld gemaakt met je eigen telefoon, kun je heel goed laten zien wat natuur voor jou betekent. Natuur is overal, onder een stoeptegel, in je achtertuin. Maar ook in het bos bij je oma of op je vakantieadres.

Maak je eigen natuurfilm

De Nationale Natuur Filmwedstrijd roept jongeren op een eigen korte natuurfilm van maximaal drie minuten te maken en in te sturen. De beste filmpjes worden eind oktober op het Wildlife Film Festival Rotterdam vertoond waarna een jury met o.a. filmmaker Ruben Smit de winnaar zal uitroepen. De deadline voor inzending is 29 september 2017.

Tips van Ruben Smit

Jurylid en ambassadeur van de wedstrijd Ruben Smit roept jongeren op om mee te doen:

“Ik ben altijd enorm nieuwsgierig hoe de natuur er uitziet, maar vooral hoe dieren en planten samenleven. Daarom ben ik ecoloog geworden. Later besefte ik dat het vertellen van natuurverhalen helemaal mijn ding is. En hoe kun je dat beter dan met beeld? Daarom ben ik eerst natuurfotograaf en later natuurfilmer geworden.”

De maker van bekende natuurfilms als ‘De Nieuwe Wildernis’ en ‘De Levende Rivier’ heeft ook een aantal tips om de beginnende natuurfilmer op weg te helpen.

Meer weten over de wedstrijd? Alle informatie staat op de wedstrijdpagina.

 

31.5.2017