WFFR zoekt jong talent

Het Wildlife Film Festival Rotterdam organiseert voor de derde keer de Nationale Natuur Filmwedstrijd. Alle jongeren tot 16 jaar kunnen hieraan meedoen. De Nationale Natuur Filmwedstrijd begint op 1 juni en tijdens de finale op 27 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Natuurfilms zijn populairder dan ooit. Met beelden, bijvoorbeeld gemaakt met je eigen telefoon, kun je heel goed laten zien wat natuur voor jou betekent. Natuur is overal, onder een stoeptegel, in je achtertuin. Maar ook in het bos bij je oma of op je vakantieadres.

Maak je eigen natuurfilm

De Nationale Natuur Filmwedstrijd roept jongeren op een eigen korte natuurfilm van maximaal drie minuten te maken en in te sturen. De beste filmpjes worden eind oktober op het Wildlife Film Festival Rotterdam vertoond waarna een jury met o.a. filmmaker Ruben Smit de winnaar zal uitroepen. De deadline voor inzending is 28 september 2018.

Enthousiaste deelnemers van vorig jaar roepen jongeren op dit jaar ook mee te doen. Zie de filmpjes van Anne Floor en Stein en van Jochem.

Speciale aandacht voor de wilde bij

Het onderwerp van de film mogen de jongeren zelf kiezen maar samen met Nederland Zoemt vragen we dit jaar speciaal aandacht voor de wilde bij. Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van 80% van de planten, struiken en bomen en zijn daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 358 soorten is bedreigd. Nederland Zoemt zorgt ervoor dat er structureel meer voedsel en nestgelegenheid komt voor de wilde bij. De maker van het beste filmpje over de wilde bij wint een speciale prijs.

Meer weten over de wedstrijd? Alle informatie staat op de wedstrijdpagina. 

 

1.6.2018