On tour

Naast het jaarlijkse festival eind oktober organiseert WFFR samen met haar partners diverse evenementen.

La Notte

Vrijdag 24 november 2017 | 17.00 – 05.00 | La Notte – Kino Rotterdam
Vrijdag 1 december 2017 | 17.00 – 05.00 | La Notte – FC Hyena Amsterdam

Twaalf filmfestivals maken samen een filmprogramma, dat is La Notte. Tijdens La Notte worden de meest uiteenlopende films vertoond. Van documentaires tot shorts, van Latijns Amerika tot het Noordzeegebied, van dansfilms tot fantastische films. Speciaal voor La Notte selecteerde WFFR A Plastic Ocean. Deze indrukwekkende film zal worden vertoond in op 24 november om 17 uur en op 1 december om 17.30 uur.

Meer informatie en tickets

Eerdere evenementen

bibliotheekrotterdam2

Zaterdag 21 oktober 2017 | 14.00 uur | Centrale Bibliotheek Rotterdam

Elke zaterdag kun je gratis een verrassingsfilm bijwonen in de Centrale Bibliotheek Rotterdam en in het weekend voorafgaand aan WFFR 2017 zal dit een natuurdocumentaire zijn! Welke film er precies wordt vertoond blijft natuurlijk een verrassing, maar hij zal gaan over (wilde) dieren in Amsterdam. Bioloog en WFFR teamlid Lotte van den Berg verzorgt een korte inleiding.

Meer informatie

LastofTheLongnecks_1

Zondag 22 oktober 2017 | 11.00 uur | Blijdorp College

Speciaal voor een BlijdorpCollege voor volwassenen selecteerden wij de Last of the Longnecks. Deze natuurdocumentaire is exclusief voor het eerst te zien in Nederland. De documentaire onderzoekt welke hoop kan worden gevonden in de verstrengelde relatie tussen de mens en de natuur. Als het hoogste dier op de planeet, is de giraffe een van de meest iconische vertegenwoordigers. Na de film zal er nog een spreker inhaken op deze documentaire.

Meer informatie en tickets

Raffaelo in het wild NL .Stilll na kleurcorrectie

Zondag 15 oktober 2017 | 11.00 uur | Blijdorp Kids College

Ter ere van het Wildlife Film Festival Rotterdam is er een bijzondere Blijdorp Kids College. Bekijk de kinderdocumentaire ‘Raffaelo in het wild’ en stel achteraf vragen aan aan Rachel Visser, de regisseuse van deze documentaire. Ook zal Blijdorp dierverzorger Laurens-Jan meer vertellen over pijlgifkikkers. In de korte kinderdocumentaire droomt Raffaelo Storm ervan om bioloog te worden. Er is alleen een probleem, Raffaelo is doodsbang voor kikkers. Kun je dan wel bioloog worden?

Meer informatie en tickets

Vogeleiland De Griend 1

Dinsdag 17 oktober 2017 | Havenbedrijf Rotterdam

Een besloten bedrijfsvertoning van de film De Griend. Vogeleiland Griend in de Waddenzee dreigt te verdwijnen. Deze documentaire toont de geschiedenis van het eiland, zijn huidige problemen en laat experts aan het woord die zich inzetten voor behoud van het eiland.

iStock_000048751664_Large-1-1200x525

T/m vrijdag 29 september 2017 | Nationale Natuurfilm Wedstrijd

WFFR organiseert samen met Ruben Smit, filmmaker en fotograaf, de Nationale Natuur Filmwedstrijd voor jongeren tot 16 jaar. Doe mee en maak je eigen korte film van maximaal drie minuten. Misschien wordt jouw natuurfilm wel vertoond op het grote scherm tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam!

Meer informatie en meedoen

Arjan's Biggest Year 2

Donderdag 12 oktober 2017 | Natuur Historisch Museum

Speciaal voor pers wordt de film Arjan’s Big Year vertoond. De film gaat over de wereldrecordpoging vogels spotten van Arjan Dwarshuis en is tevens de openingsfilm van WFFR 2017. De jonge, afstuderende vogelaar Arjan Dwarshuis trok in 2016 de wereld rond om zoveel mogelijk vogelsoorten in één jaar tijd te spotten en het record te breken.

Oscar

Zondag 27 augustus 2017 | 13.30 uur | Pleinbioscoop

Samen met Pleinbioscoop vertonen we Disneynature’s Chimpanzee, speciaal voor kinderen. Peuterchimpansee Oscar heeft, na een aanval op zijn groep, geen moeder meer. Gelukkig vindt er een onwaarschijnlijke adoptie plaats: Freddy, de leider van een andere groep, neemt Oscar onder zijn hoede en wordt een soort moeder en vader in één. De film is Nederlands gesproken met een voice-over van Carice van Houten. Na afloop van de filmvertoning geven medewerkers van WFFR de workshop ‘maak je eigen natuurfilm’.

Meer informatie en tickets

Born in China pandas

Zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 | Disneynature

Speciaal voor Earth Day heeft WFFR de handen ineengeslagen met Disneynature. De nieuwste film Born in China is op 22 en 23 april a.s., uitsluitend in de bioscopen van Vue en Kinepolis, te zien. De film is een reis dwars door de wildernis van China en volgt het verhaal van drie bijzondere dierenfamilies: een overbezorgde pandamoeder wier jong de wereld wil verkennen, een stompneusaapje dat rebelleert en een sneeuwluipaardmoeder die haar twee jongen grootbrengt in een van de meest onherbergzame gebieden ter wereld.