Nationale Natuur Filmwedstrijd 2017

De Nationale Natuur Filmwedstrijd 2018 is weer in volle gang. Ook dit jaar maken jongeren tot 16 jaar een eigen korte natuurfilm van 2-3 minuten. Je kunt zelf een film maken of in een groep van maximaal 4 personen, zelfstandig of in schoolverband. Alle informatie over de wedstrijd van 2018 vind je op de wedstrijdsite.

Hieronder vind je het verslag van 2017.

De winnaars van de Nationale Natuur Filmwedstrijd zijn bekend. Tijdens een mooie finale in Cinerama Rotterdam werden de films van de tien finalisten vertoond.

Uit de films werden de winnaars gekozen door een vierkoppige professionele jury. De jury bestond uit Ruben Smit, (filmmaker van o.a De Levende Rivier), Noelle van Deventer (video-ranger van Burgers Zoo), Ingrid Reimert (bestuurslid WFFR) en John Pietersen (boswachter van Natuurmonumenten).

De film Wind van Jasper Smale eindigde op de begeerde eerste plaats. Filmmaker en jurylid Ruben Smit zei over Jasper’s inzending: ‘De film heeft prachtige luchtshots en een poëtische vertelling. Het gaat over wind, maar ook over hoe Jasper de wind zelf beleeft. En dat persoonlijke aspect geeft dat belangrijke beetje extra. Ik kreeg er kippenvel van.’

Jasper won met zijn eerste plaats de officiële WFFR Award, een speciale rondleiding bij Diergaarde Blijdorp en een lidmaatschap bij JNM. Bovendien heeft filmmaker Ruben Smit Jasper uitgenodigd om stage bij hem te komen lopen! Jasper is erg blij met zijn prijs en vertelt: ‘Ik keek naar buiten en toen zag ik de wind. En ik dacht: Daar moet de film over gaan! De inspiratie voor de voice-over heb ik deels van Wikipedia gehaald.’

De tweede prijs was voor Jochem Valk en zijn film Juffers. Jochem heeft de juffers van heel dichtbij, tijdens unieke situaties, weten vast te leggen en vertelde daar interessante informatie bij. Hij won met zijn tweede plek een speciale rondleiding door Diergaarde Blijdorp.

De film Vlieg in de Klas van Giovainy en Saqlain won de derde prijs en werd geprezen voor de originaliteit van het verhaal. De korte natuurfilm toont een klaslokaal vanuit het perspectief van een bromvlieg. Ook Giovainy en Saqlain wonnen toegangskaarten voor Diergaarde Blijdorp.

Niet alleen de winnaars stuurden mooie films in. Alle finalisten verdienen een vermelding: Ruigeplaatbos (Martijn en Stefan), Nature’s Day (Vincent, Jens en Latisha), Nature is all around us (Janice, Luna en Jasmin), Stadsnatuur (Lucas), Als je er maar oog voor hebt (Anne Floor en Stein), Bomen (Emma, Stijn en Quincy) en Een dag in de natuur (Janneke)..

Alle deelnemers enorm bedankt voor deelname, de films van de finalisten zijn hier te bekijken.

Foto 28-10-17 17 25 59
Foto 28-10-17 17 26 24
Foto 28-10-17 17 28 56

De Nationale Natuur Filmwedstrijd 2017 was een initiatief van WFFR in samenwerking met Ruben Smit en partners.

RubenSmit
BD180x180
jnm250x250