WFFR-bezoekers één met de natuur op donderdag

Bíjna letterlijk werden bezoeker en natuur één op de tweede festivaldag. VR experience TREE en de vele intrigerende en inspirerende films, zorgden voor volledige onderdompeling in de natuur.

25 oktober 2018 | door: Mara Berghout en Anouk Kraan

Hermineke van Bockxmeer, Directeur Sport en Cultuur van de Gemeente Rotterdam, opende officieel de VR installatie TREE. Zelf was zij de eerste die de VR installatie mocht beleven en zich voor eventjes een boom in het regenwoud kon voelen.

DSC_0031
DSC_0064
DSC_0017

Griezelen met enorme spinnen

Het was griezelen geblazen bij Sixteen Legs. Filmmaker Niall Doran is speciaal voor WFFR overgekomen vanuit Tasmanië. De zaal zat vol kinderen, waaraan Niall vertelde dat hij maar liefst zeven jaar heeft gedaan over het maken van de film. Een luguber weetje is dat de mannetjes speciaal gevormde poten hebben waarmee ze de kaken van een vrouwtje kunnen beetpakken om zo te voorkomen dat ze door haar worden opgegeten…

IMG_5355
01lemurhotel-ngsversion-1458157647945
Nicole Dangoor - Birds for Peace

Doorkijk naar morgen

WFFR kent een sterke shorts competitie met tien korte films die meedingen naar de WFFR Shorts Award. Morgenavond vertoont WFFR de eerste vijf short films in één doorlopende voorstelling. Zeker de moeite waard om te komen bekijken!

Voor de wandelende natuurencyclopedieën onder ons, is er morgenavond om 21:00 de EcologenQuiz Live. Test in verschillende rondes je kennis over de Nederlandse natuur en maak kans op ludieke prijzen! Meld je als individu of team aan via het inschrijfformulier.

Een regenachtige middag biedt de uitgelezen kans om de jeugdfilm Backyard Wilderness te bezoeken! De 3D film Backyard Wilderness is gefilmd vanuit het oogpunt van dieren die mensen observeren. Speciaal voor kinderen vanaf 12 jaar.

Rise of the Warrior Apes volgt het leven van vier unieke chimpansees -Ellington, Hare, Bartok en Pincer- in Uganda. Niet eerder vertoond archiefmateriaal en intieme ooggetuigenverslagen van wetenschappers onthullen de vriendschap, concurrentie en ambitie van de Ngogo chimps.

Foto’s TREE: Nicole Suurland

25.10.2018