Zondag: Save the best voor last!

Helaas, aan alles komt een eind en zo ook aan WFFR 2018. De laatste dag was er een van hoogtepunten. Met uitverkochte zalen voor onder andere Wild Ireland, Antarctica, in the footsteps of the Emperor en Forest Hope, bezochten honderden natuurfilmliefhebbers de festivalzondag.

28 oktober 2018 | door: Mara Berghout en Anouk Kraan

WAD
JHG_7227
hol-ams-8100.psd

Must-sees

Ook de doorlopende voorstellingen zijn druk bezocht. Nederlandse natuurliefhebbers bezochten Natuurmonumenten zondag met de drie grote Nederlandse natuurfilms van dit jaar: WAD, Wild en De Wilde Stad. Voor de Best of the Fest waren Queen without land (winnaar Flamingo Award voor Best Film), Big Cats en Planet Earth II – Islands speciaal door de festivalprogrammeurs geselecteerd. Een groot succes!

Publieksprijs

Gisteren ontvingen negen filmmakers een felbegeerde Flamingo Award van de professionele jury. Maar op WFFR heeft ook het publiek een stem! Na afloop van iedere film kon het publiek door middel van een scheurkaart aangeven wat ze van de film vonden. Het is een nek-aan-nek race. Op maandag maken we bekend wie de harten van het publiek heeft weten te veroveren.

PEII - Islands - Sloth Clip
Big Cats Episode 3 BBC WC_29_StuartDunn_4H2A8229
Queen without Lamd

Tot volgend jaar!

Jaar na jaar groeit het Wildlife Film Festival Rotterdam. Qua bezoekers, qua aantal aanwezige filmmakers en ook zeker wat betreft de kwaliteit van de natuurfilms. Editie 2018 is nog maar amper achter de rug, maar wij kijken nu al uit naar 2019. In het najaar van 2019 zullen filmmakers hun nieuwste meesterwerken weer komen vertonen in Rotterdam. Dus blok je agenda vast en tot volgend jaar!

Foto boven: Marco de Swart

28.10.2018