Covid-19 beleid

Covid-19 Huisregels

Wildlife Film Festival Rotterdam doet er alles aan om de verspreiding van Covid-19 tijdens het festival te voorkomen. Zo krijgen bezoekers in de bioscoop een gezondheidscheck en zijn er looprichtingen en desinfecterende handgel. In de zaal krijg je een stoel aangewezen.

WFFR is dit jaar ook online te bekijken. Zo kan iedereen dit jaar meegenieten van het festival, ook als je thuis wil of moet blijven!

Huisregels in het kort:

 • Bestel tickets online
 • Kom 15 minuten voor aanvang van de film
 • Bij aankomst in Cinerama is er een gezondheidscheck en vragen we je gegevens achter te laten
 • Volg de aanwijzingen op van onze medewerkers
 • Het mondkapje wordt als verplicht beschouwd en mag af als je eenmaal op je plek in de zaal zit
 • Gebruik de desinfecterende handgel
 • Volg de looprichtingen
 • In de zaal krijg je van ons een stoel aangewezen
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen
 • Bezoek de wc indien nodig vóór aanvang van de film en verlaat de zaal niet tijdens de film
 • Ben je te laat (als de commercials al begonnen zijn) dan kan je de zaal niet meer in
 • Je mag snacks (geen fastfood) en iets te drinken (geen alcohol) van buiten meenemen
 • Kom alleen als je geen klachten hebt
 • Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden klachten heeft

Algemene Covid-19 regels: Schud geen handen, raak je gezicht zo min mogelijk aan en hoest of nies in je ellenboog.

Huisregels uitgebreid:

Voorafgaand aan de film
Koop je tickets online via wffr.nl. Kom niet eerder naar de voorstelling dan 15 minuten voor aanvang en blijf thuis bij klachten of als iemand in jouw huishouden klachten heeft.

Bij binnenkomst (centrale ingang van Cinerama)
Gebruik de rechteringang. Hier is onze health check balie waar de gezondheidscheck plaatsvindt en we je vragen naar je gegevens. Na de check loop je door naar binnen. Bij binnenkomst in de bioscoop desinfecteer je je handen en houd altijd 1,5 meter afstand van anderen. Een medewerker van WFFR wijst je de looprichting naar de juiste zaal. Bij de zaal word je ticket gescand. 

Eten en drinken
De bar van de bioscoop is gesloten. Je kunt dus niets te eten of te drinken kopen. Je mag snacks (geen fastfood) en iets te drinken (geen alcohol) van buiten meenemen de zaal in. Let erop dat je bij verlaten van de zaal je afval niet laat liggen.  

In de bioscoopzaal
In de zaal word je door een van onze vrijwilligers naar je plek begeleid. Ben je met z’n tweeën dan zit je automatisch naast elkaar. Bestaat je gezelschap uit meer dan twee personen, dan doen we ons best jullie naast elkaar te plaatsen, maar we kunnen dit niet garanderen.

Te laat
Bezoekers die te laat zijn – als de zaal dicht is en de commercials/film al begonnen – mogen de zaal niet meer betreden. Dit als gevolg van de veiligheidsvoorschriften.

Na afloop van de film
Als de film is afgelopen gaan de deuren van de zaal automatisch open. Verlaat de zaal op instructie van onze medewerkers en volg de aangegeven route. Je kunt niet aan de bar of foyer blijven staan.

Zitplaatsen
Bij het kopen van tickets is het niet mogelijk om zitplaatsen te kiezen. Onze vrijwilligers begeleiden je bij binnenkomst in de zaal naar je plek. Hou er rekening mee dat je met maximaal twee personen naast elkaar kunt zitten. Bestaat je gezelschap uit meer dan twee personen? Dan doen we ons best jullie bij elkaar in de buurt te plaatsen.

Disclaimer
*Bezoekers die zich niet aan onze huisregels houden, zullen wij verzoeken de festival-locatie te verlaten. *Alle gegevens die wij verzamelen bij de health check worden na twee weken vernietigd.

Wij houden de actuele ontwikkelingen rond het coronavirus scherp in de gaten. Wij voeren daarover als organisatie dagelijks overleg, zodat wij snel en adequaat kunnen reageren.