De derde dag: WFFR gaat de hoogte in

Zaterdag, de dag met het volste programma, was bioscoop Cinerama een krioelende mierenhoop van filmbezoekers. Naast filmkijken was er ook nog veel anders te beleven! Zo vond de Nationale Natuur Filmwedstrijd plaats en de geslaagde EcologenQuiz Live.

28 oktober 2017 | Door: Anouk Kraan & Mara Berghout

 


Op zaterdag schoot WFFR de hoogte in, soms letterlijk, met de giraffenfilms Last of the Longnecks en Giraffes:Africa’s Gentle Giants. Ook qua aantal films, meer dan vijfendertig op een dag, was het een hoogtepunt.

Een unieke preview!

Op dag drie van het WFFR heeft een aantal bezoekers de bijzondere kans gehad om de eerste beelden van De Wilde Stad te bekijken. De Wilde Stad is de nieuwe film van de makers van de succesvolle natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013 en beste bezochte Nederlandse film in de bioscoop) en Holland, natuur in de delta. Speciaal voor bezoekers van het WFFR waren producent Ignas van Schaick en cameramannen Michael Sanderson en Joris Peskens aanwezig om de belangrijkste scenes toe te lichten. Zo ontstond onder andere een grappig gesprek over een huiskat die op avontuur gaat door Amsterdam en over hoe de makers dit tafereel in beeld hebben kunnen brengen.

Foto 28-10-17 20 05 52
Foto 28-10-17 23 18 50
Foto 28-10-17 23 18 43

Nationale Natuur Filmwedstrijd

Op zaterdagmiddag vond de finale van de Nationale Natuur Filmwedstrijd plaats. Aan de wedstrijd, georganiseerd door het WFFR, konden jongeren tot en met zestien jaar meedoen. Zij hebben de afgelopen maanden een eigen korte natuurfilm gemaakt van maximaal drie minuten. Tijdens het festival zijn de tien beste films vertoond. De film Wind van Jasper Smale eindigde op de begeerde eerste plaats.

EcologenQuiz Live

Bloedfanatiek gingen bezoekers met elkaar de strijd aan in de EcologenQuiz Live. Op Facebook is de #ecologenquiz een fenomeen en op zaterdagavond was op het WFFR de live versie. Onder het genot van cocktails van Rooster & Wolf werden pittige vragen beantwoord. De winnaars sleepten ludieke prijzen in de wacht.

Laatste kans

Zondag is alweer de laatste dag van het Wildlife Film Festival Rotterdam. Wil je nog een natuurfilm meepakken? Er zijn nog kaarten te koop!

28.10.2017