Duik mee onder water op het Wildlife Film Festival Rotterdam!

Een greep uit het aanbod van onderwaterfilms op het WFFR.

Traditiegetrouw zijn tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam weer vele prachtige onderwaterfilms te bekijken. Van zeesterren tot haaien, van schildpadden tot lichtgevende kwallen, het zwemt tijdens WFFR allemaal voorbij. Door de nieuwste technieken waan je je onderwater in plaats van in een bioscoopzaal!

12 oktober 2017 | Door: Ingrid Reimert


De voor de ASN Awareness Award genomineerde film Tales by Light: Misunderstood Predators toont de ware aard van onderwater roofdieren. Deze film laat prachtige beelden zien van de meest uiteenlopende roofdieren en maakt duidelijk dat veel van deze roofdieren ten onrechte gedemoniseerd worden.

Shark Shooters

In Shark Shooters volgen we twee vrienden met een missie. Voor een nieuw boek moeten zij foto’s maken van haaien over de hele wereld. We volgen hun zenuwslopende avonturen in een race tegen de klok. Gaat het ze lukken?

Blauw zoals je het nog nooit eerder hebt gezien! Gedacht wordt dat het meeste zeeleven zich dicht bij de kust bevindt. Life in the Blue laat zien hoe de meest prachtige en wonderlijke dieren in de open oceaan weten te overleven.

Een absolute must-see is de voor de Underwater Award genomineerde Deep Ocean: Lights in the Abyss. In dit technisch hoogstandje neemt David Attenborough je mee de diepte in naar een plek waar de zon nooit schijnt op zoek naar bioluminiscerende wezens. Uitgerust met een 4K camerasysteem treedt de filmploeg in een wereld van talloze exotische wezens, zoals glinsterende kwallen en flitsende vissen.

Big Pacific: Voracious (genomineerd voor de Underwater Award) en Big Pacific: Violent zijn twee ware pareltjes van Nieuw-Zeelandse makelij. In Voracious staat eten centraal. De zoektocht naar voedsel is in de Stille Oceaan cruciaal. Zo zien we de blauwe vinvis, het grootste dier op aarde, die zich voedt met één van de kleinste organismen. Manta roggen, Nomura kwallen en walvishaaien zien we ook voorbij zwemmen. Violent laat zien dat geweld onderdeel is het van het leven in de Stille Oceaan. Geweld van cyclonen, vulkanen, maar ook van de mens hebben een enorme impact op het leven onderwater.

Big Pacific – Violent

Operation Whale is genomineerd voor de Underwater Award en toont spectaculaire beelden van de grootste samenkomst van haaien ooit gezien in Britse wateren. De dood van een bultrugwalvis leidt tot waanzinnige beelden.

De slotfilm dit jaar is de door Arnold Schwarzenegger ingesproken Wonders of the Sea 3D waarin Jean-Michel Cousteau zijn kinderen meeneemt op avontuur. Van Fiji tot aan de Bahamas, je ziet de oceaan als nooit tevoren. De 3D techniek zorgt ervoor dat je je daadwerkelijk onderwater waant en meeduikt met de hoofdpersonen.

Voor ieder wat wils dus. Kun je niet kiezen, koop dan een passe-partout waarmee je naar zoveel films kunt gaan als je wilt!

12.10.2017