Dutch Origin

Korte Nederlandse films (of een Nederlandse filmmaker) staan centraal in dit filmprogramma met korte films. U ziet achtereenvolgens:

The Beast of Our Time: Topwetenschappers, auteurs, filmmakers en dichters werken samen aan een enorm onderzoek naar de relatie tussen klimaatverandering en grizzlyberen. Acteur Jeff Bridges (o.a. The Big Lebowski) neemt ons mee in de ontdekking dat het lot van grizzlyberen en mensen meer met elkaar verbonden is dan we ooit hadden vermoed.

The Corona Comeback of Egypt’s Dolphins: Terwijl de coronapandemie het toerisme langs de Egyptische kust stillegde, maken de dolfijnen een comeback. De situatie biedt een unieke kans om het gedrag van de dieren te bestuderen en het dolfijnentoerisme in Egypte opnieuw in te richten.

Ka Manõ Moana: Waarom zijn haaien belangrijk voor ons ecosysteem? Een korte documentaire over het belang van haaien in de oceanen en in onze strijd tegen klimaatverandering.

Parels van de Peel: Deze film laat de schoonheid zien van drie ooit aaneengesloten hoogveengebieden (De Pelen) op de grens van Noord-Brabant en Limburg. De film was een project van filmmaker Han Meeuwsen en is na zijn dood afgerond door Jarno van Bussel.

 

Vertoning

DatumTijdZaal
Donderdag 28 oktober 16:00 - 18:17 uur7
Vrijdag 29 oktober
17:00 - 18:16 uur5
Zaterdag 30 oktober
16:45 - 18:01 uur4
Tickets DonderdagTickets VrijdagTickets Zaterdag

Bekijk hieronder van 25 oktober tot en met 7 november het korte filmprogramma online: