Online educatieprogramma 2020-2021

Kijk met jouw leerlingen online naar de mooiste films van afgelopen editie WFFR!

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van het primair (speciaal) onderwijs en alle leerlingen van het voortgezet (speciaal) onderwijs kunnen via het online educatie programma van WFFR op een toegankelijke manier kennismaken met de schoonheid van de natuur. Het online educatie programma is het hele schooljaar 2020 – 2021 te gebruiken.

Voor leerlingen uit het primair (speciaal) onderwijs heeft WFFR meerdere korte films achter elkaar gezet om ze kennis te laten maken met het genre natuurfilm. Voor leerlingen uit het voortgezet (speciaal) onderwijs biedt WFFR naast een shorts programma ook lange films aan. Al deze films sluiten met name aan op het vak Biologie. De films worden tevens ondersteund met lesmateriaal. Dit materiaal is een goede voorbereiding op de films die de leerlingen gaan zien. Zowel de films als het lesmateriaal zijn te vinden in de online omgeving van WFFR.

Bekijk hier de filmprogrammering van het online educatie programma van schooljaar 2020 – 2021.  

 

 

Wat is het?
Het online educatieprogramma bestaat uit het bekijken van korte of lange natuurfilms (eventueel met aanvullend lesmateriaal) om leerlingen kennis te maken met de schoonheid van de natuur. Je kan als docent zelf kiezen welke films je wilt bekijken. Een volledig blok korte films duurt ongeveer een uur. De films spelen een voor een af. Het aanvullend lesmateriaal dat ter voorbereiding dient varieert van 30-50 minuten.

Wat kost het?
WFFR biedt het online educatie programma gratis aan voor docenten!

Hoe werkt het?
Docenten kunnen zich inschrijven via onderstaande link.
Klik hier voor inschrijven. Hierna wordt de inschrijving gevalideerd. Na goedkeuring ontvang je als docent op het ingegeven e-mailadres een unieke link die toegang geeft tot de online omgeving waarmee de films en het lesmateriaal bekeken kunnen worden.

Wanneer is het online educatie programma beschikbaar?
Van 1 november 2020 tot en met 16 juli 2021 (einde schooljaar 2020 – 2021)

Contact
Estelle Hendriks – Coördinator Educatie
Emailadres: educatie@wffr.nl