Educatieprogramma WFFR 2021

Laat jouw leerlingen kennismaken met de schoonheid van de natuur!

Ook dit jaar organiseert WFFR een educatief programma voor leerlingen in het primair- en voortgezet onderwijs. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs en alle leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen hieraan deelnemen. WFFR laat leerlingen via dit programma kennismaken met de schoonheid van de natuur door middel van film. Meer over het aanmelden voor dit programma vind je onderaan deze pagina bij Aanmeldprocedure.

Het programma voor de leerlingen bestaat uit een festivalbezoek met een filmprogramma op maat en lesmateriaal dat vooraf (en na afloop) in de klas kan worden besproken. Het festivalbezoek vindt plaats op woensdag 27, donderdag 28 of vrijdag 29 oktober. Begin september 2021 ontvangt iedere docent het lesmateriaal. Het volledige filmprogramma zal op 1 september 2021 via deze website bekend gemaakt worden.  

Tijdens het festivalbezoek zien de leerlingen verschillende korte films (variërend van 5 – 15 minuten) achter elkaar. Iedere korte film wordt afgesloten met een evaluatie door de presentator die de leerlingen zal stimuleren om actief na te denken over wat ze net gezien hebben.

Aan het einde van het festivalbezoek kunnen de leerlingen met elkaar op de foto in de foyer voor een mooie herinnering.

Aanmeldprocedure

Wat kost het?
WFFR biedt het Educatie programma voor scholen gratis aan!

Hoe lang duurt het?
Het festivalbezoek duurt ongeveer 1,5 uur. Dit is inclusief het nagesprek met de leerlingen en exclusief reistijd. Het behandelen van het lesmateriaal in de klas duurt ongeveer een lesuur (50 min).

Hoe meld ik mij aan?
Alleen docenten kunnen zijn/haar klas of een hele jaarlaag aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Vanaf wanneer meld ik mijn klas aan?
Je kunt je als docent aanmelden vanaf 1 april 2021.
De inschrijving sluit op 16 juli 2021.

Waar vind ik het aanmeldformulier?
Klik hier voor het aanmeldformulier Primair Onderwijs (PO).
Klik hier voor het aanmeldformulier Voortgezet Onderwijs (VO).  

Hoeveel plek is er?
Er is plek voor ongeveer 2000 leerlingen. Per school kunnen maximaal 140 leerlingen deelnemen. Let op: Deelname gaat op volgorde van aanmelding!

Hoe kom ik met mijn klas (of jaarlaag) op het festival?
Je dient zelf voor vervoer te zorgen. WFFR is daar niet verantwoordelijk voor. Bioscoop Cinerama is centraal gelegen in Rotterdam en goed bereikbaar met fiets en OV.

Wat als Nederland tegen die tijd nog steeds in lockdown zit?
Indien de ontwikkelingen rondom het coronavirus het niet toelaten dat wij leerlingen mogen ontvangen of dat de scholen dicht zijn dan wordt er gezocht naar een alternatieve oplossing, bijv. online. Hierover zal t.z.t. uitvoering contact zijn.

Contact
Estelle Hendriks – Coördinator Educatie
Emailadres: educatie@wffr.nl