Educatieprogramma WFFR 2022

Laat jouw leerlingen kennismaken met de schoonheid van de natuur!

Ook in 2022 organiseert WFFR een educatief programma met de mooiste en meest actuele natuurfilms. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs en alle leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen hier aan deelnemen. Hieronder lees je hoe dat in zijn werk gaat.

 

WFFR laat leerlingen via het educatieprogramma kennismaken met de schoonheid van de natuur door middel van film. Het programma voor de leerlingen bestaat uit een festivalbezoek met een filmprogramma op maat en lesmateriaal dat vooraf (en na afloop) in de klas kan worden besproken. Docenten kunnen hun school hiervoor gratis aanmelden tot 9 juli 2022 (start zomervakantie) voor een van de volgende dagen:

  • woensdag 5 oktober 2022
  • donderdag 6 oktober 2022
  • vrijdag 7 oktober 2022
  • zondag 9 oktober 2022

Tijdens het festivalbezoek zien de leerlingen verschillende korte films (variërend van 5 – 15 minuten) achter elkaar op het grote scherm. Het programma staat onder leiding van een ervaren presentator die de leerlingen tussen de filmpjes door zal stimuleren om actief na te denken over wat ze net gezien en geleerd hebben.

Scholen die al bekend zijn met het educatieprogramma van WFFR kunnen via onderstaande link rechtstreeks naar het aanmeldformulier

Aanmeldformulier voor Primair Onderwijs  
Aanmeldformulier voor Voortgezet Onderwijs

Scholen die nog niet bekend zijn met het educatieprogramma van WFFR vinden bij de algemene informatie hieronder antwoord op al hun vragen.

 

Algemene informatie over het Educatieprogramma

Wat kost het?
WFFR biedt het Educatie programma voor scholen gratis aan!

Hoe lang duurt het?
Het festivalbezoek duurt ongeveer 1,5 uur. Dit is exclusief reistijd.

Hoe meld ik mij aan?
Alleen docenten kunnen zijn/haar klas of een hele jaarlaag aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Vanaf wanneer meld ik mijn klas aan?
Je kunt je als docent aanmelden vanaf 1 april 2022.
De inschrijving sluit op 9 juli 2022.

Waar vind ik het aanmeldformulier?
Het aanmeldformulier voor het educatieprogramma voor Primair Onderwijs vind je hier
Het aanmeldformulier voor het educatieprogramma voor Voortgezet Onderwijs vind je hier

Wanneer is het?
De filmvertoningen voor het educatieprogramma vinden plaats tijdens het festival in de ochtend en begin middag op de volgende dagen: woensdag 5, donderdag 6, vrijdag 7 en zondag 9 oktober 2022. Op een van deze dagen breng je met je klas of jaarlaag een bezoek aan WFFR. Op het aanmeldformulier kun je je voorkeursdag en -tijdstip (ochtend of middag) aangeven.

Hoeveel plek is er?
Er is plek voor ongeveer 2000 leerlingen. Per school kunnen maximaal 140 leerlingen deelnemen. Let op: Deelname gaat op volgorde van aanmelding. Vol = vol!

Hoe kom ik met mijn klas (of jaarlaag) op het festival?
Je dient zelf voor vervoer te zorgen. WFFR is daar niet verantwoordelijk voor. Bioscoop Cinerama is centraal gelegen in Rotterdam en goed bereikbaar met fiets en OV.

Wat als Nederland tegen die tijd nog steeds in lockdown zit?
Indien de ontwikkelingen rondom het coronavirus het niet toelaten dat wij leerlingen mogen ontvangen of dat de scholen dicht zijn dan wordt er gezocht naar een alternatieve oplossing, bijv. online. Hierover zal t.z.t. uitvoering contact zijn.

Zijn er voorwaarden om deel te kunnen nemen aan het educatieprogramma van WFFR?
Ja, WFFR verwacht het volgende van een deelnemende school:

  • Tijdens een bezoek aan WFFR dient minimaal 1 begeleider vanuit school (docent/ouder) per 15 kinderen aanwezig te zijn.
  • De begeleiders vanuit school zijn verantwoordelijk voor het gedrag van de leerlingen tijdens het bezoek aan WFFR.
  • Dat zij deze inschrijving opnemen in de jaarplanning van school voor het schooljaar 2022-2023 om een last-minute annulering te voorkomen.

Staat jouw vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op via het volgende e-mailadres: educatie@wffr.nl