Festivaltips

Met meer dan vijftig films is er genoeg te zien tijdens de komende editie van het WFFR. Maar welke films mag je echt niet missen? We vroegen het aan een aantal echte liefhebbers. Lees hieronder welke films ze tippen.

Raymond Lagerwaard

De tips van Raymond Lagerwaard, Festivaldirecteur WFFR

Ik ben heel trots op deze editie, we hebben groot aantal geweldige producties geselecteerd waar we echt van gaan genieten. Als ik er drie moet noemen kies ik deze:

1) Vogeleiland Griend, een prachtige documentaire over een prachtig eiland.

2) Shark Shooters, de haaien zag je nog nooit zo indrukwekkend.

3) De hele serie Spy in the wild, love en intelligence, vanwege de enorme kwaliteit van de beelden. Dit soort natuurfilms leggen de lat voor nieuwe filmmakers hoog.

De tips van Hilco Jansma, natuurfilmer en bioloog

Het is dit jaar ook weer een prachtig aanbod aan natuurfilms. Ik zou eigenlijk alle films willen zien, maar de films die er gelijk voor mij uitspringen zijn:
1) A Plastic Ocean, vanwege de enorme berg plastic die we maar blijven produceren.
2) Return of the Spider Monkeys. Ik ben erg benieuwd naar de fascinerende beelden op grote hoogte in de boomtoppen.
3) Ik kan niet anders dan beide stadsnatuurfilms tegelijk te noemen: De Wilde Stad (De eerste beelden) & Paris: A Wild Story. De stadsnatuur blijft me fascineren en is ook de reden waarom ik de natuurdocumentaire “Het Noorderplantsoen” heb gemaakt.

Ook diverse media spitten het programma van WFFR door en zetten de leukste films op een rijtje.

Logo ASN Bank

De tips van Voor de Wereld van Morgen

Voor de Wereld van Morgen tipt deze films. Lees de hele blog hier.

1) De Spy in the Wild serie, Intelligence en Love, dichterbij kun je dieren bijna niet filmen. Het team van Spy in the Wild maakte speciale diercamera’s om het natuurlijk gedrag van échte dieren van zo dichtbij mogelijk te kunnen filmen.

2) Rainmakers, de organisatie JustDiggit probeert de negatieve impact van klimaatverandering tegen te gaan door droge gebieden opnieuw te vergroenen. Om te laten zien hoe ze dit doen hebben ze een korte documentaire gemaakt van hun project in Kenia.

3) Arjan’s Big Year, veel vogelaars dromen van een ‘Big Year’, een jaar waarin je zoveel mogelijk vogels probeert te spotten. Tijdens zijn jaar werd Arjan gevolgd door een camerateam die zijn recordpoging vastlegde.

En natuurlijk de drie genomineerden voor de ASN Awareness Award

A Plastic OceanLast of the Longnecks en Tales By Light: Misunderstood Predators

rotterdamfestivals

De tips van Rotterdam Festivals

De vijf aanraders volgens Rotterdam Festivals, lees de hele blog hier.

1) Last of the longnecks, deze film brengt de strijd van giraffes om te overleven voor het voetlicht en onderzoekt of er nog hoop voor ze is nu hun natuurlijke omgeving steeds verder verweven raakt met die van de mens.

2) Paris, a wild story, volg de terugkeer van dieren naar het hart van Parijs. Gedurende vier seizoenen zie je hun zoektocht naar eten, beschutting, avontuur en liefde.

3) Deep Ocean, Lights in the Abyss, David Attenborough neemt je mee op een spectaculair avontuur. Deep Ocean toont ‘s werelds eerste zoektocht naar bioluminescerende (lichtgevende) wezens in hun natuurlijke omgeving.

4) Spy in the wild, intelligence, een team van levensechte dier-spionnen infiltreert in het dierenrijk om de dierlijke intelligentie te verkennen.

5) Virtual Reality programma, op het WFFR kun je dit jaar voor het eerst een virtual reality ervaring beleven. Verplaats je naar de Boliviaanse Andes (volgens velen de mooiste plek op aarde) of naar ‘Planet Infinity’, waar je een nieuw ecosysteem ziet ontstaan.

3c0jfJoc

7x doen van Uitagenda Rotterdam

7 activiteiten die je moet doen tijdens het WFFR, volgens Uitagenda Rotterdam:

1) Cosmic Front: Stargazing in Bolivia & Chile
Staat Salar de Uyini op je bucketlist? Dan is er goed nieuws. Deze Virtual Reality Film neemt je mee naar de grootste zoutvlakte ter wereld, waar je kunt zien hoe de vlakte met water wordt bedekt en vervolgens verandert in een grote natuurlijke spiegel. Klinkt magisch toch?

2) The man who wanted to change the world
In deze genomineerde film voor een award volg je kunstenaar en visionair Peter Westerveld die denkt dat hij de wereld kan veranderen in zijn eentje. Klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar misschien moet je wel een beetje gek zijn om zoiets groots te bereiken.

3) A Lion’s Tale
Dè oplossing tegen stroperij bestaat niet, alhoewel natuurbeschermers aardig in de buurt komen. In deze film zie je hoe de nieuwe generatie natuurbeschermers in Kenia opkomen voor alle wilde dieren en bekijk unieke beelden van het grootste verbrandingsevenement van ivoor.

4) Shark Shooters
Haai-alarm! Ga met een komisch duo mee op zoektocht naar de perfecte foto’s van haaien. Het is niet zomaar een zoektocht, want deze fotograaf en filmmaker zitten vast aan een deadline en dat betekent dus een race tegen de klok. Redden ze het om binnen de tijd mooie plaatjes te schieten van deze gevaarlijke roofdieren?

5) EcologenQuiz live
Hoe goed is jouw kennis over de Nederlandse natuur? Doe mee met deze live pubquiz en kom hierachter. Wie weet ga jij er wel vandoor met de mooie hoofdprijs!

6) Bugs – Nature’s Little Superheroes
Muggen die heel de nacht rond je hoofd zoemen of stekende wespen: insecten zijn een grote irritatie voor ons. Maar wist je dat insecten ook veel positieve kanten hebben en wij eigenlijk veel van ze kunnen leren?

7) Wonders of the Sea 3D
Waan je samen met exotische dieren en planten in de onderwaterwereld met behulp van 3D filmtechnieken. Tijdens deze reis onder water kom je alles te weten over de huidige gevaren voor de oceanen.

22.10.2017