Festivalzondag afgesloten met een klapper

Na weer een dag vol films is de zondag afgesloten met de feestelijke slotceremonie. Daarbij werd teruggeblikt op het festival en werden de awards uitgereikt aan de verschillende winnaars.

29 oktober 2017 | Door: Anouk Kraan & Mara Berghout. Foto’s: Chantal Hol

De zondag van het festival zat weer vol verrassende ontmoetingen met de natuur op het witte doek. Zo werd bijvoorbeeld de natuurfilm Wild Cornwall – Out on the Edge vertoond: een prachtige film over een mooi stukje Engeland, dat eigenlijk minstens zo bijzonder is als de meest exotische bestemmingen. Van valken tot zeehonden: dieren in het gevarieerde landschap werden op een betoverende manier in beeld gebracht.

Awards Ceremony & Slotfilm

CH029101700009
CH029101700010

Voorafgaand aan de allerlaatste film van het Wildlife Film Festival Rotterdam 2017 (Wonders of the Sea 3D) vond de awarduitreiking plaats. De professionele jury koos zeven films die in verschillende categorieën in de prijzen vielen. De Best Film Professional Award ging naar Giraffes: Africa’s Gentle Giants en in de categorie Newcomer Award werd de prijs overhandigd aan de film Budapest Inferno. Daarnaast hebben twee films de publieksprijs in de wacht gesleept. Dit zijn Arjan’s Big Year, voor non-professional en Spy in the wild: Intelligence voor professional. Bekijk hier alle winnaars.

Tot volgend jaar!

Jaar na jaar groeit het Wildlife Film Festival Rotterdam. Qua bezoekers, qua aantal aanwezige filmmakers en ook zeker wat betreft de kwaliteit van de natuurfilms. Editie 2017 is nog maar amper achter de rug, maar wij kijken nu al uit naar 2018. Van 25 tot en met 28 oktober 2018 zullen filmmakers hun nieuwste meesterwerken weer komen vertonen in Rotterdam. Dus blok je agenda vast en tot volgend jaar!

29.10.2017