Greenchoice nieuwste partner van WFFR

Met bosgecompenseerd gas beschermen ze wereldwijd de bossen en het klimaat. Wij zijn trots om groene energieleverancier Greenchoice te verwelkomen als nieuwe partner.

Greenchoice levert uitsluitend groene energie uit Nederland en bosgecompenseerd gas. Dit houdt in dat ze alle CO2-uitstoot van hun gaslevering compenseren. Dat doen ze door wereldwijd bossen te beschermen en bomen te planten. Want: bomen zetten CO2 om in zuurstof.

Wereldwijde bosprojecten

De bosprojecten vinden plaats in onder andere Indonesië, Brazilië, Zimbabwe en Tanzania. Samen met de lokale bevolking wordt inmiddels wereldwijd één miljoen hectare bos beschermd en zijn er zo’n twee miljoen bomen geplant. Maar ze doen meer: sinds 2017 richt Greenchoice zich ook op de Nederlandse bossen, met als doel om verzwakte bossen te herstellen en de biodiversiteit te verrijken.

Nederlandse bomen aangeplant

Greenchoice werkt in Nederland in verschillende projecten samen met Staatsbosbeheer, het Zuid-Hollands Landschap en met Natuurmonumenten. De laatste is ook partner van WFFR. In samenwerking met Natuurmonumenten investeert Greenchoice in het Voorsterbos (Flevoland) en in het Bergherbos (Gelderland). Beide bossen worden bedreigd. Het Voorsterbos wordt door een agressieve schimmelziekte sterk uitgedund en in het Bergherbos worden sparren aangetast door de zogenaamde letterzetter, een kever. Om deze bossen te versterken zullen er in de komende twee jaar andersoortige bomen worden aangeplant.

Lees hier meer over op de website van Natuurmonumenten.
Meer informatie over de internationale bosprojecten van Greenchoice vind je hier.

12.4.2019