On Thin Ice grote winnaar WFFR 2020

De organisatie kijkt terug op een bewogen jaar. Met een grillig virus in het land en steeds wisselende regelgeving, was het een jaar van aanpassen, aanpakken en meebewegen. Ondanks alles hebben we toch een zesdaags festival kunnen neerzetten, dit jaar zowel in de bios als online.

Zo’n 3.750 mensen bezochten WFFR afgelopen week online. De bioscoop werd bezocht door ruim 1.500 bezoekers. Al met al zijn wij tevreden met deze bezoekersaantallen. We zijn vooral blij dat we in deze moeilijke tijd veel mooie en belangrijke natuurfilms naar de mensen toe konden brengen. Veel films  – en daarmee het verhaal van de natuur – hadden het Nederlandse publiek anders nooit bereikt.

Net als voorgaande jaren, was er ook dit jaar de WFFR filmcompetitie, waarvoor filmmakers vanuit de hele wereld zich kunnen aanmelden. De grote winnaar dit jaar is On Thin Ice, een Duitse productie over de gevolgen van klimaatverandering in het Russische noordpoolgebied. De film laat zien dat klimaatverandering niet iets is van de toekomst, maar dat het nu gebeurt en heel hard gaat. On Thin Ice won in de categorie Best Film én Awareness.
Bekijk hier alle winnaars van WFFR 2020.

Wij hopen dat jullie volgend jaar weer live te mogen ontvangen in de bioscoop!
WFFR 2021 vindt plaats van 26 t/m 31 oktober 2021.

Team WFFR

 

2.11.2020