Vertoningen

DatumTijdZaal
Donderdag 28 oktober (+ Talk)
19:30 - 21:26 uur7
Zaterdag 30 oktober
11:00 - 11:55 uur5
Zondag 31 oktober (Onderdeel van Natuurmonumenten Zondag)
11:00 - 14:17 uur1

Marker Wadden

In het Markermeer is vijf jaar geleden een uniek project gestart: de aanleg van Marker Wadden. Met klei, slib en zand is er een archipel van eilanden gemaakt, niet om huizen op te bouwen, maar voor de ontwikkeling van natuur. Het proces van dit hoogwaardige staaltje Nederlandse inventiviteit is vastgelegd door natuurfilmmaker Cees van Kempen in de documentaire ‘Marker Wadden, een wonderbaarlijk natuurverhaal’.

Op donderdag 28 oktober vindt een uitgebreid interview plaats met filmmaker Cees van Kempen die zijn kijk op filmmaken zal delen en over het aanleggen van de Marker Wadden: het “maken” van een natuurgebied. Taal: Nederlands.

The natural world has been losing ground to human endeavour for many decades. In The Netherlands five years ago, a hugely ambitious project began its gradual journey towards completion. For the very first time, new land would be formed from sludge, not sand. A unique archipelago was created, deliberately fashioned for the benefit of nature. Even before the completion of the work over 650 species of plants and animals, almost 200 species of birds, discovered the newly created islands.

On Thursday 28 October, filmmaker Cees van Kempen will give a Talk after the screening of the film (in Dutch).

Tickets Donderdag + TalkTickets ZaterdagTickets Zondag

Online

Van 25 oktober – 7 november is deze film ook online te zien. Je hoeft hiervoor geen ticket in de voorverkoop te kopen. Er verschijnt vanaf 25 oktober automatisch een knop op deze filmpagina om een online ticket voor deze film te kopen. Na aanschaf van een ticket is de film 48 uur lang online te bekijken.

Regisseur:
Cees van Kempen
Producent:
Cees van Kempen
Productieland:
Nederland
Lengte film:
50 minuten
Jaar:
2021
Taal:
Nederlands