Vertoningen

DatumTijdZaal
Dinsdag 26 oktober
(Opening)
20:00 - 22:30 uur1
Vrijdag 29 oktober
(+ Big Talk)
19:35 – 22:32 uur 1
Tickets Dinsdag (Opening)Tickets Vrijdag (+ Big Talk)

Silence of the Tides

Silence of the Tides is de openingsfilm van WFFR 2021 op dinsdagavond 26 oktober. Na afloop vindt er een Q&A plaats met filmmaker Pieter-Rim de Kroon.

De film is ook te zien op vrijdagavond 29 oktober. Op die avond vindt er na de vertoning van de film een uitgebreide talk plaats in de zaal met filmmakers Pieter-Rim de Kroon en Dick Harrewijn over ‘de 10 geboden’ van Silence of the Tides. Deze talk duurt een uur en is Nederlands gesproken.

De film is een intens cinematografisch portret van het internationale Waddengebied. Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, het grootste intergetijdengebied ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

Silence of the tides is a cinematic portrait of the largest tidal wetlands in the world, the Wadden Sea. The film plays witness to the rough, yet fragile relationship between man and nature as it pulsates with the inhaling and exhaling of the tides. It’s a hypnotizing large screen look into the cycles and contrasts of the seasons: life and death, storm and silence, the masses and the individual. All set against a larger than life backdrop of sky, water, wind, mist and constantly changing light.

Regisseur
Pieter-Rim de Kroon
Producent
Annemiek van der Hell
Productieland
Nederland
Lengte film
1 uur en 42 minuten
Jaar
2021
Taal
Geen voice-over
Openingsfilm WFFR 2021