Nationale Natuur Filmwedstrijd maakt finalisten bekend

De finalisten voor de Nationale Natuur Filmwedstrijd zijn bekend. De selectiecommissie kwam tot een shortlist van 10 finalisten na beoordeling van de inzendingen. De finale is op zaterdag 28 oktober tijdens het Wildlife Film Festival in Rotterdam. Alle films van de finalisten worden dan vertoond op het grote doek en een jury, met o.a. filmmaker Ruben Smit, maakt de winnaar bekend.

De finalisten zijn: Ruigeplaatbos (Martijn en Stefan), Nature’s day (Vincent, Jens en Latisha), Nature is all around us (Janice, Luna en Jasmin), Stadsnatuur (Lucas), Juffers (Jochem), Als je er maar oog voor hebt (Anne Floor en Stein), Wind (Jasper), Bomen (Emma, Stijn en Quincy), Een dag in de natuur (Janneke) en Vlieg in de klas (Giovanny en Saqlain).

De Nationale Natuur Filmwedstrijd, georganiseerd door het Wildlife Film Festival Rotterdam, is een wedstrijd voor jongeren tot 16 jaar. Zij hebben de afgelopen maanden een eigen korte natuurfilm gemaakt van maximaal drie minuten. Jurylid en filmmaker Ruben Smit riep jongeren hiertoe op en gaf een aantal tips hoe je een natuurfilm kunt maken. Naast Ruben Smit bestaat de jury uit Noelle van Deventer, video-ranger van Burgers Zoo, Ingrid Riemert, bestuurslid WFFR en boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten.

Natuurfilms zijn populairder dan ooit. Met beelden, bijvoorbeeld gemaakt met hun eigen telefoon, laten jongeren zien wat natuur betekent. Uit de inzendingen voor de wedstrijd komt vooral de liefde voor de natuur dichtbij huis naar voren.

Aan de wedstrijd namen dit jaar ook voor het eerst een aantal schoolklassen mee. Als onderdeel van bijvoorbeeld de biologieles maakten jongeren een eigen natuurfilm. Natuuronderwijs sluit hiermee aan op de belevingswereld van jongeren door gebruik te maken van moderne technieken.

Wanneer u aanwezig wil zijn bij de finale kunt u contact opnemen met Arjan Klopstra.

11.10.2017