Natuurfilms kijken voor je gezondheid

IVN Natuureducatie, zorgorganisatie het Parkhuis uit Dordrecht en het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) organiseren op maandag 8 oktober een bijzondere filmvoorstelling voor bewoners van het Parkhuis. De bewoners van het Parkhuis kunnen dan genieten van de schitterende natuurfilm WILD van Luc Enting. Met de avond willen de organisaties aandacht vragen voor de positieve effecten van natuur op de gezondheid.

Positieve effecten van natuur op ouderen
Dat buiten zijn en het contact met de natuur goed voor je is, voelt iedereen. De zon op je huid en de wind op je gezicht. Ook ouderen hebben baat bij het contact met de natuur. Helaas komt één op de tien bewoners van zorgorganisaties niet meer buiten. En dat terwijl natuur uitnodigt tot lichamelijke activiteit, wat de motoriek en het fysiek functioneren verbetert en de kans op chronische ziekten doet afnemen. Zelfs het kijken alleen zorgt voor een verlaagde hartslag, werkt stress verminderend en maakt je gelukkiger, zoals ook is onderzocht door de BBC.

Ouderen in contact brengen met natuur
Samen met WFFR speelt IVN Natuureducatie in op het effect dat de natuur heeft, wanneer je er alleen al naar kijkt. De bewoners van het Parkhuis worden tijdens een avondvoorstelling getrakteerd op de Nederlandse natuurfilm WILD van Luc Enting. De film gaat over de bijzondere natuur op de Veluwe en is begin dit jaar in première gegaan. De voice-over is van Andre van Duin. Na afloop van de rustgevende beelden kan er nog een avondwandeling worden gemaakt door de Beleeftuin zodat iedereen volledig ontspannen de nacht tegemoet gaat.

Grijs, Groen & Gelukkig
Het Parkhuis is koploper in het programma Grijs, Groen & Gelukkig van IVN Natuureducatie en zet zich in om natuur een nog prominenter onderdeel te maken in het leven van hun bewoners. Zo worden er verschillende groene activiteiten georganiseerd, zoals natuur-beleefwandelingen, contact met dieren zoals knuffelkippen en wordt de natuur naar binnen gehaald met de Natuurkoffer.  

 

20.9.2018