WFFR On Tour

Met WFFR On Tour brengen wij vanaf maart 2020 prijswinnende en publieksfavorieten films van afgelopen editie naar je toe!

In ruim 20 filmhuizen door heel het land presenteren wij iedere maand een favoriete film uit het programma van afgelopen editie. Meer informatie over films, locaties en data volgt spoedig.

 

——————————————————- De hieronder getoonde voorstellingen zijn reeds verlopen ————————————————-

chimpanzee

Woensdag 23 oktober 2019 | 14.00 – 16.00 | Centrale Bibliotheek
Chimpanzee

Alvast opwarmen voor WFFR? In de bieb staat een leuke dierenfilm voor kids op het programma! Kom kijken naar de belevenissen van een groep chimpansees in de jungle. Als een babychimpansee zijn moeder kwijt raakt in een gevecht, staat hij er alleen voor.

Meer informatie

into the jungle 3

Vrijdag 25 oktober 2019 | 20.00 – 22.00 | Student Hotel Rotterdam
Into the Jungle

De Australische Jim en Jean Thomas reizen af naar de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea om de boomkangoeroe te redden van uitsterven. Ze blijven er acht jaar en wat er gebeurt, gaat verder dan ze ooit verwacht hadden…

Meer informatie

de wilde stad

Zaterdag 26 oktober 2019 | 14.00 – 16.00 | Centrale Bibliotheek
De Wilde Stad

Vandaag in de bieb een natuurdocumentaire van Mark Verkerk. Stadskater Abatutu neemt je mee door de stad langs het doen en laten van ratten, meeuwen, halsbandparkieten, vossen, gierzwaluwen, slechtvalken, Amerikaanse rivierkreeften, meerkoeten, eekhoorns, ringslangen, eenden en duiven.

Meer informatie

Elephants up close - Gentle giants 3

Zondag 27 oktober 2019 | 11.00 – 15.00 | Diergaarde Blijdorp
Elephants Up Close – Gentle Giants 

Hoe communiceren olifanten met elkaar? Waarom verzamelen ze soms met honderden bij elkaar? Wat weten we eigenlijk van olifanten? Deze film geeft een intiem inzicht in de levens van deze zachtaardige reuzen en komt dichterbij dan ooit.

Meer informatie

Eerdere evenementen

Big Cats Episode 3 BBC WC_29_StuartDunn_4H2A8229

Zondag 23 september | 11.00 – 12.00 | Diergaarde Blijdorp
Big Cats

Wetenschappers bestuderen katachtigen in meer detail dan ooit tevoren, wat ze ontdekken is baanbrekend. Nieuwe benaderingen en technologieën maken een intieme blik op hun eerder verborgen levens mogelijk en laten zien dat er nog zo veel te leren valt over de kattenfamilie. Dit is een cruciaal moment voor het behoud van katachtigen. De meesten worden bedreigd doordat ze steeds meer leefgebied verliezen en door conflicten met de mens. Toch zijn ook er veel positieve verhalen te vertellen over katachtigen die door het onvermoeibare werk van natuurbeschermers overleven.

Meer informatie

PEII - Islands - Sloth Clip

Zondag 2 september | 11.00 – 12.00 | Diergaarde Blijdorp
Planet Earth II (aflevering Islands)

Afgelegen eilanden bieden een toevluchtsoord voor de meest vreemde en zeldzame wezens van onze planeet. De zeldzame drietenige luiaard geniet een vredig bestaan op een idyllisch Caribisch eiland, terwijl een nestelende albatros gedijt in roofdiervrije isolatie. Maar het eilandleven brengt ook gevaren met zich mee. Op de Galapagoseilanden moeten jonge zeeleguanen ontsnappen aan een aanval van dodelijke slangen op het moment dat ze uit het zand komen. Op het sub-Antarctische eiland Zavodovski wordt het leven steeds extremer; elke dag riskeren 1,5 miljoen pinguïns door woeste golven tegen de rotsen te worden geslagen terwijl ze proberen het eiland op en af te gaan.

Meer informatie

The-Bat-Man-of-Mexico-1

Woensdag 11 april 2018 | 19.30 – 20.30 | Bibliotheek De Boekenberg Spijkenisse

Op woensdagavond 11 april vertonen we samen met Bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse de film ‘The Bat Man of Mexico’. In deze BBC film vertelt David Attenborough het verhaal van Rodrigo Medelin, Mexico’s eigen ‘Bat Man’. Vanaf het moment dat hij als kind vampiervleermuizen in zijn badkamer hield, wijdt hij zijn leven aan het redden van deze bijzondere soort. Het voortbestaan van Mexico’s meest bekende exportproduct, tequila, loopt gevaar door het afnemen van de vleermuizen. De film is Engels gesproken en niet ondertiteld. Deze film is verkozen tot Best Film tijdens de eerste editie van WFFR in 2015. Een absolute aanrader om te zien!

Meer informatie

ASN Awareness Award

Zaterdag 17 maart 2018 | 14.15 – 15.45 | Bibliotheek Schiedam

Samen met Bibliotheek Schiedam vertonen we tijdens Boekenweek 2018 de documentaire A Plastic Ocean, afgelopen jaar te zien op WFFR. In A Plastic Ocean stuit journalist Craig Leeson tijdens zijn zoektocht naar de illustere blauwe walvis op een enorme plastic soep waar een schone oceaan zou moeten zijn. In deze documentaire werkt Craig’s team samen met duikster Tanya Streeter en een internationaal team van wetenschappers en onderzoekers. Ze reizen in een periode van vier jaar naar twintig locaties over de hele wereld om de fragiele staat van onze oceanen te onderzoeken. Ze komen achter de alarmerende waarheid van de plastic vervuiling in onze oceanen en laten werkende oplossingen zien die direct gebruikt kunnen worden.

Meer informatie

Paris 2

Zaterdag 17 maart 2018 | 16.00 – 17.30 | Bibliotheek Schiedam

Samen met Bibliotheek Schiedam vertonen we tijdens Boekenweek 2018 de film Paris: a wild story. Deze prachtige film gaat over de terugkeer van dieren naar het hart van Parijs. Gedurende vier seizoenen worden een aantal dieren gevolgd in hun zoektocht naar eten, beschutting, avontuur en liefde. De film gaat op zoek naar de geheime verhalen achter hun bestaan. De afgelopen periode is de diversiteit en het aantal diersoorten in Parijs weer toegenomen. We volgen exotische en wilde soorten zoals de vos in hun nieuwe bestaan en de nieuwe uitdagingen die zij tegenkomen in de stedelijke omgeving. Terwijl de mens doorgaat met zijn normale leven, laat deze film een Parijs zien dat je niet verwacht: een wild Parijs!

Meer informatie

Arjan_dwarshuis

Zaterdag 10 maart 2018 | 14.00 uur | Centrale Bibliotheek Rotterdam

Van 10 t/m 18 maart is het Boekenweek en het thema dit jaar is ‘Natuur’. Op zaterdag 10 maart vertonen we daarom in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam de natuurdocumentaire Arjan’s Big Year, winnaar van de publieksprijs 2017. Arjan Dwarshuis zal zelf een inleiding verzorgen over zijn vogelavontuur.

Meer informatie

La Notte

Vrijdag 24 november 2017 | 17.00 – 05.00 | La Notte – Kino Rotterdam
Vrijdag 1 december 2017 | 17.00 – 05.00 | La Notte – FC Hyena Amsterdam

Twaalf filmfestivals maken samen een filmprogramma, dat is La Notte. Tijdens La Notte worden de meest uiteenlopende films vertoond. Van documentaires tot shorts, van Latijns Amerika tot het Noordzeegebied, van dansfilms tot fantastische films. Speciaal voor La Notte selecteerde WFFR A Plastic Ocean. Deze indrukwekkende film zal worden vertoond in op 24 november om 17 uur en op 1 december om 17.30 uur.

Meer informatie en tickets

bibliotheekrotterdam2

Zaterdag 21 oktober 2017 | 14.00 uur | Centrale Bibliotheek Rotterdam

Elke zaterdag kun je gratis een verrassingsfilm bijwonen in de Centrale Bibliotheek Rotterdam en in het weekend voorafgaand aan WFFR 2017 zal dit een natuurdocumentaire zijn! Welke film er precies wordt vertoond blijft natuurlijk een verrassing, maar hij zal gaan over (wilde) dieren in Amsterdam. Bioloog en WFFR teamlid Lotte van den Berg verzorgt een korte inleiding.

Meer informatie

LastofTheLongnecks_1

Zondag 22 oktober 2017 | 11.00 uur | Blijdorp College

Speciaal voor een BlijdorpCollege voor volwassenen selecteerden wij de Last of the Longnecks. Deze natuurdocumentaire is exclusief voor het eerst te zien in Nederland. De documentaire onderzoekt welke hoop kan worden gevonden in de verstrengelde relatie tussen de mens en de natuur. Als het hoogste dier op de planeet, is de giraffe een van de meest iconische vertegenwoordigers. Na de film zal er nog een spreker inhaken op deze documentaire.

Meer informatie en tickets

Vogeleiland De Griend 1

Dinsdag 17 oktober 2017 | Havenbedrijf Rotterdam

Een besloten bedrijfsvertoning van de film De Griend. Vogeleiland Griend in de Waddenzee dreigt te verdwijnen. Deze documentaire toont de geschiedenis van het eiland, zijn huidige problemen en laat experts aan het woord die zich inzetten voor behoud van het eiland.

Raffaelo in het wild NL .Stilll na kleurcorrectie

Zondag 15 oktober 2017 | 11.00 uur | Blijdorp Kids College

Ter ere van het Wildlife Film Festival Rotterdam is er een bijzondere Blijdorp Kids College. Bekijk de kinderdocumentaire ‘Raffaelo in het wild’ en stel achteraf vragen aan aan Rachel Visser, de regisseuse van deze documentaire. Ook zal Blijdorp dierverzorger Laurens-Jan meer vertellen over pijlgifkikkers. In de korte kinderdocumentaire droomt Raffaelo Storm ervan om bioloog te worden. Er is alleen een probleem, Raffaelo is doodsbang voor kikkers. Kun je dan wel bioloog worden?

Meer informatie en tickets

Public Award Non-Professional

Donderdag 12 oktober 2017 | Natuur Historisch Museum

Speciaal voor pers wordt de film Arjan’s Big Year vertoond. De film gaat over de wereldrecordpoging vogels spotten van Arjan Dwarshuis en is tevens de openingsfilm van WFFR 2017. De jonge, afstuderende vogelaar Arjan Dwarshuis trok in 2016 de wereld rond om zoveel mogelijk vogelsoorten in één jaar tijd te spotten en het record te breken.

Oscar

Zondag 27 augustus 2017 | 13.30 uur | Pleinbioscoop

Samen met Pleinbioscoop vertonen we Disneynature’s Chimpanzee, speciaal voor kinderen. Peuterchimpansee Oscar heeft, na een aanval op zijn groep, geen moeder meer. Gelukkig vindt er een onwaarschijnlijke adoptie plaats: Freddy, de leider van een andere groep, neemt Oscar onder zijn hoede en wordt een soort moeder en vader in één. De film is Nederlands gesproken met een voice-over van Carice van Houten. Na afloop van de filmvertoning geven medewerkers van WFFR de workshop ‘maak je eigen natuurfilm’.

Meer informatie en tickets

Born in China pandas

Zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 | Disneynature

Speciaal voor Earth Day heeft WFFR de handen ineengeslagen met Disneynature. De nieuwste film Born in China is op 22 en 23 april a.s., uitsluitend in de bioscopen van Vue en Kinepolis, te zien. De film is een reis dwars door de wildernis van China en volgt het verhaal van drie bijzondere dierenfamilies: een overbezorgde pandamoeder wier jong de wereld wil verkennen, een stompneusaapje dat rebelleert en een sneeuwluipaardmoeder die haar twee jongen grootbrengt in een van de meest onherbergzame gebieden ter wereld.