Op WFFR pakt de jeugd de spotlight!

Op zaterdagmiddag vond de finale van de Nationale Natuur Filmwedstrijd plaats. Aan de wedstrijd, georganiseerd door WFFR, konden jongeren tot en met zestien jaar meedoen. Zij hebben de afgelopen maanden een eigen korte natuurfilm gemaakt van maximaal drie minuten. Tijdens het festival zijn de acht beste films vertoond.

Uit de films van de finalisten werd een ultieme winnaar gekozen door een vierkoppige professionele jury. De jury bestond uit Ruben Smit, (filmmaker van WAD), Noelle van Deventer (video-ranger van Burgers Zoo), Ingrid Reimert (bestuurslid WFFR) en Lisette van Kolfschoten (bijenonderzoeker Naturalis).

De film De Bever van Luc Elshout eindigde op de begeerde eerste plaats. Filmmaker en jurylid Ruben Smit zei over Luc’s inzending: ‘De film heeft prachtige beelden en vooral bij het geluid van de knagende bever werd ik als kijker gegrepen. Ik ben helemaal geïnspireerd door de film’.

Luc won met zijn eerste plaats de officiële WFFR Award en een speciale rondleiding bij Diergaarde Blijdorp. Luc is erg blij met zijn prijs en vertelt: ‘Ik heb er lang aan gewerkt, ik heb twee jaar lang beelden verzameld en nu had ik genoeg materiaal om de film te maken. Ik wil later graag natuurfilmer worden en ga daarom vaak filmen. Mijn volgende film gaat over een akkerrand waar bloemen zijn gezaaid voor bijen en andere insecten.’

Samen met NL Zoemt vroeg WFFR dit jaar extra aandacht voor de wilde bij. De prijs voor de beste film over de wilde bij werd gewonnen door Stein en Anne Floor. Zij wonnen met hun film over honingbijen een bijenhotel en toegangskaarten voor Naturalis.

De Nationale Natuur Filmwedstrijd is een initiatief van WFFR en werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd.

27.10.2018