Welkom

WebRaymond

“Een festival dat er echt toe doet!”

Wat leuk dat je onze website bezoekt. Als festivaldirecteur heet ik je van harte welkom en vertel ik graag iets meer over ons festival.

WFFR is een meerdaags filmfestival voor natuurfilms die een groot scherm verdienen. Ieder jaar worden veel prachtige natuurfilms gemaakt, door onafhankelijke filmmakers maar ook door grotere productiehuizen. Veel van deze films bereiken de reguliere bioscoop niet en dat is zonde. Daarom zijn wij in 2015 het initiatief gestart van een jaarlijks filmfestival waarin de beste films uit dat jaar alsnog op groot scherm te zien zijn.

Wij hebben hiervoor een competitie opgezet waarvoor filmmakers vanuit de hele wereld hun film(s) kunnen indienen. Al deze films hebben als centraal thema de natuur en/of in de het wild levende dieren. Een ervaren selectiecommissie beslist uiteindelijk welke films vertoond worden tijdens het festival in oktober. Naast het bekijken van een film kun je op ons festival in gesprek gaan met de maker(s) van de film om te horen waarom hij/zij juist zo’n film wilde maken. Ook zijn er speciale talks & masterclasses, familievoorstellingen en een educatieprogramma voor basis- en middelbare scholen.

De films die wij vertonen kunnen ontroeren of inspireren. Ze laten zien hoe mooi de natuur is of zetten je aan het denken. Voor veel mensen is het inmiddels een jaarlijks uitje. Maar een bezoek aan WFFR is meer dan dat. Breng je een bezoek aan WFFR dat weet je na afloop het verhaal van de natuur!

In 2019 ontving Wildlife Film Festival Rotterdam ruim 10.000 bezoekers en 1.200 leerlingen. In 2020 was alles helaas anders. Covid-19 zorgde ervoor dat er geen filmmakers aanwezig konden zijn voor een Q&A, dat je op gepaste afstand van elkaar moest blijven in de foyer en dat er een beperkte zaalcapaciteit gold. Het is voor WFFR een moeilijk jaar geweest waarin wij steeds moesten schipperen en afwegen. Ondanks alles zorgde WFFR ook afgelopen jaar voor een gevarieerd programma met de mooiste films en meest inspirerende verhalen over de natuur. Wie kan dat nou zeggen, een festival dat doorging in covid tijdperk? Ook in 2021 hopen wij weer een mooi festival neer te kunnen zetten. Misschien met wat kleine aanpassingen maar wij doen er in ieder geval alles aan!

Ik ben heel trots dat zoveel samenwerkingspartners, vrijwilligers en sponsors dit initiatief ook steunen, want zonder hun hulp was het festival nooit het succes dat het nu is. Met zijn allen hebben wij sinds 2015 de basis gelegd voor een festival dat er echt toe doet. Ik nodig daarom iedereen uit om een van onze films te bekijken en zelf op ontdekkingsreis te gaan!

Raymond Lagerwaard

Festivaldirecteur WFFR

GC BW
RF
Blue-City
FF BW
WAPBW
NGBW