Welkom

WebRaymond

“Een festival dat er echt toe doet!”

Wat leuk dat je onze website bezoekt. Als festivaldirecteur heet ik je van harte welkom en vertel ik graag iets meer over ons festival.

Mensen informeren en inspireren, dat is wat wij hopen te bereiken met dit festival. Dat kan door prachtige beelden te laten zien van grote namen als David Attenborough, maar ook door nieuwe filmmakers een podium te bieden. Film is namelijk een krachtige manier om publiek te bereiken. En een festival zorgt ervoor dat mensen bij elkaar komen. Het heeft iets laagdrempeligs.

Jaarlijks hebben we veel inzendingen van zowel bekende als onbekende documentairemakers over de hele wereld voor onze competitie. Het merendeel valt helaas af. We letten daarbij op kwaliteit, maar ook op de diversiteit aan thema’s en onderwerpen. Zo zorgen we ieder jaar voor een verfrissend festival met de nieuwste natuurfilms en verhalen.

Helaas gaat het niet goed met de natuur in onze eigen wereld. Soorten – en aantallen dieren lopen aan alle kanten terug. Daar maak ik mij zorgen over. En daar wil ik iets aan doen. Zodra je gegrepen wordt door een verhaal uit een van onze films hoop ik dat je bewust nadenkt over de natuur om je heen, ook als je in de stad woont, of ver daarbuiten. Hoe kan jij je steentje bijdragen? We moeten namelijk zuinig zijn op de natuur en dat is ook precies de doelstelling van dit festival.

Ik ben heel trots dat zoveel samenwerkingspartners, vrijwilligers en sponsors dit initiatief steunen want zonder hun hulp was het festival nooit het succes dat het nu is. Met zijn allen hebben we de basis gelegd voor een festival dat er de komende jaren echt toe doet. Ik nodig daarom iedereen uit eind oktober weer naar WFFR te komen en zelf op ontdekkingsreis te gaan!

Raymond Lagerwaard

Festivaldirecteur WFFR