Welkom

WebRaymond

“Een festival dat er echt toe doet!”

Wat leuk dat je onze website bezoekt. Als festivaldirecteur heet ik je van harte welkom en vertel ik graag iets meer over ons festival.

Mensen informeren en inspireren, dat is wat wij hopen te bereiken met dit festival. Dat kan door prachtige beelden te laten zien van grote namen als David Attenborough, maar ook door nieuwe filmmakers een podium te bieden. Film is namelijk een krachtige manier om publiek te bereiken. En een festival zorgt ervoor dat mensen bij elkaar komen. Het heeft iets laagdrempeligs.

Afgelopen jaar ontving Wildlife Film Festival Rotterdam ruim 350 films uit 74 landen. Bij de selectie letten we op kwaliteit, maar ook op de diversiteit aan thema’s en onderwerpen. Zo zorgen we ieder jaar voor een verfrissend festival met de nieuwste natuurfilms en verhalen.

Helaas gaat het niet goed met de natuur in zijn algemeenheid. Soorten – en aantallen, zowel van dieren als planten lopen aan alle kanten terug. Daar maak ik mij zorgen over. En daar wil ik iets aan doen. Zodra je gegrepen wordt door een verhaal uit een van onze films hoop ik dat je bewust nadenkt over de natuur om je heen, ook als je in de stad woont. We moeten namelijk met zijn allen zuinig zijn op de natuur en dat is ook precies de reden waarom dit festival ooit ontstaan is.

Ik ben heel trots dat zoveel samenwerkingspartners, vrijwilligers en sponsors dit initiatief steunen want zonder hun hulp was het festival nooit het succes dat het nu is. Met zijn allen hebben we de basis gelegd voor een festival dat er de komende jaren echt toe doet. Ik nodig daarom iedereen uit naar een van de films tijdens ons On Tour programma te gaan of eind oktober 2020 weer naar WFFR te komen en zelf op ontdekkingsreis te gaan!

Raymond Lagerwaard

Festivaldirecteur WFFR