Blue Water

Vertoning

DatumTijdZaal
Woensdag 28 oktober20:00 – 20:57 uur3
Zaterdag 31 oktober16:30 – 17:27 uur
2

Dit verzamelprogramma illustreert op bijzondere wijze hoe dieren verbonden zijn met water. In Blue Water zie je achtereenvolgens:

 

How to Save Our Planet – Frozen World: Bij het redden van de poolgebieden draait het niet zozeer om de vraag ‘wat kunnen we doen’, maar om  ‘kunnen we het op tijd doen?’ Wat we de komende tien jaar bereiken, zal de volgende duizend bepalen. Sir David Attenborough legt op zijn welbekende sympathieke en heldere wijze uit hoe we klimaatverandering kunnen tegengaan.

Disappearing Penguins: Een team van wetenschappers onderzoekt de pinguïnpopulatie op Elephant Island, een afgelegen eiland in Antartica. De dieren zijn een belangrijke indicator voor de gezondheid van het Antarctische ecosysteem…

I Am Vital: Water is nodig voor het voortbestaan van alle levende wezens op aarde. Bijna 70% van al het zoete water op aarde wordt vastgehouden binnen gletsjers en ijskappen. Onze toekomst hangt – naast andere uitdagingen – af van het vermogen om het ijs te behouden.

Where Life Begins: Langs de Arctische kust, in het noordelijkste puntje van Amerika, onderzoekt deze film de onafscheidelijke band tussen moeder en kind.

Winter Lake: Elke schoolvakantie, ook in de winter, kampeert de dertienjarige met haar neef Antti in een prachtig natuurgebied in Finland met duizenden eilanden…