Family Short Films

Deze korte films zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en zijn Nederlands ondertiteld.

Tijdens de Family Short Films serveert WFFR de nieuwste korte films die geschikt zijn voor kinderen vanaf 9 jaar en hun ouders. Ga mee op reis en ontdek hoe kapucijnaapjes in Brazilië opgroeien, hoe je kunt kamperen in de sneeuw en zie van dichtbij de metamorfose van een rups tot een vlinder. Alle korte films zijn Nederlands ondertiteld en dienen tevens een educatief doeleinde. Het programma duurt een uur. De volgende films worden achter elkaar in één doorlopende voorstelling vertoond:

 

Gajah Borneo: In een stop-motion wereld van gerecycled papier komt het waargebeurde verhaal van een Borneo-dwergolifantje dat slachtoffer wordt van de palmolie industrie tot leven.

Big World: In deze korte film volgen we David Morton en zijn zevenjarige zoon Thorne tijdens een weeklange stand-up paddleboard-reis langs de rivieren Karnali en Bheri in West-Nepal.

Rocky Intertidal Zones: Een 9-jarige jongen verkent het rotsachtige kustgebied van Oregon en vertelt tijdens zijn reis over de prehistorische geschiedenis van het gebied en de dieren die er ooit hebben geleefd.

Winter Lake: De 13-jarige Emika kampeert elke zomer bij het Saimaa-meer, een prachtig natuurgebied in Finland met duizenden eilanden. Ze vindt het geweldig, je hebt alleen een goede tent, een slaapzak en warme kleren nodig…

Capuchin Culture: Een familie kapucijnaapjes in de Braziliaanse wildernis heeft het moeilijk tijdens de droge seizoenen met temperaturen hoger dan veertig graden en nauwelijks regen. De jonge aapjes leren daardoor belangrijke vaardigheden om later zelf te kunnen overleven…

Painted Ladies: Volg de meest mysterieuze transformatie die in de natuur bestaat: de metamorfose van een rups. Prachtige timelapse beelden laten zien hoe het wezentje ontwikkelt van eitje tot pop en uiteindelijk herboren wordt als prachtige vlinder.

Vertoning

DatumTijdZaal
Woensdag 28 oktober15:00 – 16:03 uur 3
Zaterdag 31 oktober14:35 – 15:38 uur6
Zondag 1 november15:10 – 16:13 uur
6