Scholenprogramma

WFFR biedt een op maat gemaakt Scholenprogramma voor het primair én voortgezet onderwijs!

Editie 2019 is vol!
Wij verheugen ons op de komst van de scholen die zich tijdig hebben aangemeld.
Heeft u interesse  om met uw klas/school deel te nemen aan het Scholenprogramma in 2020?
Laat het ons weten en wij zetten u vast op de lijst staan voor volgend jaar!

Scholenprogramma WFFR 2019 – 30 okt t/m 1 nov
Het Wildlife Film Festival Rotterdam zet zich in om de natuur onder de aandacht te brengen van een brede groep leerlingen. Daarom organiseert WFFR tijdens haar vijfde editie een speciaal Scholenprogramma. Het definitieve programma maken wij bekend op 15 augustus 2019.  

De natuur centraal
WFFR biedt zorgvuldig samengestelde filmprogramma’s op maat van ongeveer een uur. Programma’s zijn bedoeld voor primair (groep 6, 7 en 8) en het voortgezet (onder- en bovenbouw) onderwijs en sluiten aan op de lesstof over Mens en Natuur. De films zetten aan tot bewustzijn en discussie over actuele thema’s zoals klimaat en duurzaamheid. Naast het filmprogramma biedt WFFR een optioneel nagesprek met een presentator voor een interactieve sessie na afloop van de films.

Waar en wanneer?
Het Scholenprogramma vindt plaats tijdens het festival van woensdag 30 oktober t/m vrijdag 1 november 2019. Precieze datum en tijd in overleg met de docent(en).
(Eventueel kan worden uitgeweken naar 4 november.)

Wat kost het?
WFFR biedt het Scholenprogramma gratis aan! Deelname op volgorde van aanmelden.

Van en naar het festival
Cinerama is centraal gelegen en goed bereikbaar met fiets en OV. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruikt te maken van Buzz010. Scholen kunnen aanspraak maken op dit gesubsidieerde vervoer voor twee culturele activiteiten per leerling per jaar.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden met uw klas en/of leerjaar met dit aanmeldingsformulier. Wilt u zeker zijn van een plek? Meldt u dan aan voor de zomervakantie. Voor meer info over het Scholenprogramma mail naar fabienne@wffr.nl.

—–

Coördinator Scholenprogramma WFFR 2019: Fabienne Hendriks