Thema, programma & openingsfilm bekend

We staan als mensheid voor een enorme uitdaging. Hoe creëren we een toekomst waarin zowel de mens als de natuur kan gedijen? Bewustzijn vergroten en inspireren tot verandering zijn essentieel voor onze toekomst. Daarom hebben wij dit jaar gekozen voor Klimaatverandering als centraal thema van het festival. Een serieus thema, al betekent dat heus niet alleen maar kommer en kwel. We belichten juist de hoopvolle kant van de zaak. Zo vertelt Sir David Attenborough je vanaf het witte doek, voorafgaand aan de films in de bioscoop, kort en bondig wat jij kunt doen voor het klimaat. En in het speciale blok Climate Change: There is Hope! ga je op reis langs de continenten en zal je zien dat er hoop is voor onze planeet.

In lijn met het thema Klimaatverandering openen we dit jaar op dinsdagavond 27 oktober met een indringende film over klimaatverandering: On Thin Ice.
Deze film neemt je mee naar Noord-Rusland waar het permafrost (eeuwenoude bevroren grond) in rap tempo ontdooit. Uit zogenaamde sinkholes, gevaarlijke gaten in de grond, komt methaangas vrij: een gas met een broeikaseffect 80x sterker dan CO2. Maar ook resten van oude megafauna (resten van dieren) ontdooien en daarmee ook oude bacteriën en virussen met alle gevolgen van dien…

Programma 2020
Het volledige programma is bekend! We hebben dit jaar weer prachtige, indrukwekkende en inspirerende films van filmmakers uit binnen- en buitenland.
Bekijk hier alle films van A tot Z.
Bekijk hier het programmaboekje digitaal.
Kaarten voor de bioscoop zijn per heden verkrijgbaar.
Kaarten voor de online films zijn verkrijgbaar vanaf 27 oktober 10.00 uur.

3.10.2020