VOD platform voor natuurfilms gepresenteerd tijdens WFFR 2018

Tijdens de afgelopen vierde editie van WFFR hebben Off the Fence en Axonista het eerste interactieve video-on-demand (VOD) platform gepresenteerd dat geheel gewijd is aan de toekomst van de planeet: The WaterBear Network. De missie van WaterBear Network is het verbinden, informeren en empoweren van individuen, bedrijven en andere organisaties om actie te ondernemen om een positieve impact te creëren.

WaterBear Network is een interactief VOD-platform dat is gebouwd op drie pijlers: Watch | Join | Save.
Kijkers worden geïnspireerd door kwaliteitsdocumentaires, treden toe tot een snelgroeiende wereldwijde gemeenschap via een geavanceerd interactief technologieplatform en zullen actie ondernemen voor een betere toekomst door deel te nemen aan lokale en wereldwijde wetenschappelijke, educatieve en milieu initiatieven.

De oprichter en eigenaar van Off the Fence / WaterBear Network, Ellen Windemuth, is dit project gestart in samenwerking met de digitale divisie van Off the Fence onder leiding van Victor Eckard. Ellen Windemuth is ook voorzitter van het Jackson Hall Wildlife Film Festival en ontving onlangs de Christopher Parsons Outstanding Achievement Award tijdens de Wildscreen Panda Awards eerder dit jaar.

Tadzio Mac Gregor, Head of Partnerships & Communication voor het WaterBear Network presenteerde Waterbear Network tijdens WFFR 2018. “The platform will help our partners achieve their objectives through empowering our audience to engage directly with causes that are important to them. We are firm believers that hyper-local initiatives are key for driving environmental engagement.”.

Op basis van strategische partnerships tussen het WaterBear Network en internationale of landelijke goede doelen, stichtingen, experts uit de industrie, onderwijsinstellingen, wetenschappers, fotografen, muzikanten en beroemdheden, zullen de kwaliteitsprogramma’s die worden aangeboden door het WaterBear Network aanzienlijk worden uitgebreid met aanvullende interactieve informatie over belangrijke milieuaspecten, lessen, feiten en oplossingen.

NGO-lanceringspartners voor het WaterBear Network zijn onder anderen het Wereld Natuur Fonds, WWF Germany, Tusk, Conservation International, World Resources Institute en Sea Shepherd Conservation Society. Het WaterBear Network zal een belangrijke kloof overbruggen tussen televisienetwerken en consumenten en Off the Fence zal nauw samenwerken met de wereldwijde uitzendpartners om de productie en distributie van films en series van hoge kwaliteit mogelijk te maken voor mensen die zich zorgen maken om de toekomst van onze planeet.

2.11.2018