Volle vrijdag smaakt naar meer!

Two days down, two to go! WFFR 2018 is in volle gang.  

26 oktober 2018 | door: Anouk Kraan

Sir David Attenborough betoverde op vrijdagavond een volle zaal WFFR bezoekers. Zijn drie prijswinnende Planet Earth II films werden vertoond in één doorlopende voorstelling. Ook op zaterdagmiddag vertonen we drie films in één doorlopende voorstelling. De Best of ASN Awareness bestaat uit de meest verdiepende en aangrijpende natuurdocumentaires, namelijk The Last Pig, Yasuni Man en The Last Animals. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar.

Planet-Earth-II---Islands
PE2_Mountains_10140009
Langurs Still

EcologenQuiz live

Vanavond vond dé quiz over de Nederlandse natuur plaats. Roy Veldhuizen, bekend als #ecologenquiz op social media, was voor de tweede maal bij WFFR aanwezig om onze kennis over de Nederlandse natuur te testen. Zeven bloedfanatieke teams gingen de strijd met elkaar aan.

Fototentoonstelling

Tijdens WFFR 2018 is een selectie van bijzondere foto’s te zien van Nederlandse en Poolse scholieren (14-16 jaar). WE.Young.People.See.Nature is een uitwisselingsproject waarin de scholieren leren over fotografie, natuur, maar ook over natuurprojecten en Europese samenwerking. De tentoonstelling is te vinden op de eerste verdieping van Cinerama en tijdens deze dagen gratis te bezoeken. Hier lees je meer over WE.Young.People.See.Nature.

_DSC3649
20180102_133702
_DSC4386

Doorkijk naar het weekend

Op de zaterdag en de zondag staan twee volle festivaldagen op het programma met vele filmmakers die van heinde en ver zijn overgekomen om vragen uit de zaal te beantwoorden. Zo is filmmaker Nima Asgari uit Iran aanwezig om bij zijn indrukwekkende film Ranger and Leopard, over de zoektocht naar de Perzische panter, het publiek te ontmoeten. Vanuit Tasmanië is Niall Doran, filmmaker van Sixteen Legs overgekomen. Irina Zhuravleva, filmmaakster van de prachtige film Kamchatka Bears, is vanuit Siberie afgereisd om het Rotterdamse publiek te ontmoeten. Maar ook de Nederlandse filmmakers zijn naar Rotterdam toe gekomen om hun films toe te lichten. Edward Snijders, filmmaker van Cor en Henk, weervissers van de Oosterschelde, zal op zaterdag zijn ode aan Cor en Henk toelichten. Hier vind je een overzicht van de aanwezige filmmakers.

Yellow Party 2018

Na al die mooie natuur, ontroerende beelden, Q&A’s en lezingen is het tijd voor iets heel anders. Op zaterdagavond barst het feest los bij de Yellow Party! Vanaf 22:00 uur kunnen de voetjes van de vloer. De toegang is gratis. Leeftijd: 18+. Tot dan!

Foto boven: Marco de Swart

26.10.2018