WFFR Educatie

In 2019 gingen wij van start met een Educatieprogramma voor scholieren in regio Rotterdam. Maar liefst 1.200 leerlingen uit het primair (groep 6, 7 en 8) en voortgezet onderwijs (onder- en bovenbouw) keken tijdens WFFR naar korte natuurfilms en gingen met elkaar in gesprek over onderwerpen zoals de vleesindustrie en klimaatverandering.

Ook in 2020 werken wij weer aan een aantrekkelijk en interessant aanbod voor scholen uit de regio. De schoolvoorstellingen zullen gaan over actuele onderwerpen rondom natuur en klimaat. Na afloop van het filmprogramma kunnen leerlingen in gesprek gaan met de makers en/of een speciale gast. Op aanvraag van scholieren zelf, zullen we dit jaar ook langere films programmeren en dieper ingaan op thema’s uit de films.

Wij hebben nog plek voor een klein aantal scholen. Inschrijven kan tot 15 juli en gaat op volgorde van aanmelding. Hier vind je alle info.

In deze onzekere tijden van Covid-19 houden ook wij rekening met eventuele aanpassingen aan ons filmfestival. Vooralsnog gaan we ervan uit dat het Educatieprogramma in vertrouwde vorm zal plaatsvinden in filmhuis Cinerama in Rotterdam. De schoolvoorstellingen voor basis- en voortgezet onderwijs zullen plaatsvinden op 28, 29 en 30 oktober 2020. We streven ernaar om op 1 september 2020 het definitieve programma bekend te maken.

Voor vragen en opmerkingen kun je mailen naar educatie@wffr.nl

22.4.2020