WFFR: meer dan films alleen!

Nog een paar dagen en dan barst het Wildlife Film Festival Rotterdam los! Vier dagen lang staat Cinerama in het teken van wildlife van over de hele wereld en staan meer dan vijftig films  op het programma. Naast films kijken is er op het WFFR nog veel meer te beleven.

Bij meer dan veertig filmvertoningen zullen filmmakers aanwezig zijn om meer over hun film te vertellen. Na afloop van de vertoning kun je in de Q&A vragen stellen over de film. Een unieke kans om filmmakers te ontmoeten en meer over de films te weten te komen.

Op zaterdagavond vindt de EcologenQuiz Live plaats. Test in een team van 2-4 mensen in verschillende rondes je kennis over de Nederlandse natuur en maak kans op ludieke prijzen! Je kunt hier meer informatie over de EcologenQuiz vinden.

Gedurende het hele festival kun je in de VR-ruimte gratis Virtual Reality films bekijken. Met een VR-bril op beleef je de film op de meest intense manier, namelijk in de film zelf!

De jeugd heeft zelf wildlife films gemaakt en tijdens het jeugdprogramma op donderdag en vrijdag wordt het resultaat op het grote doek vertoond. In het kader van het docentenprogramma vinden tijdens het WFFR twee masterclasses plaats voor biologiedocenten, over hoe natuurfilms gebruikt kunnen worden binnen het onderwijs.

En in de groene foyer van Cinerama kun je terecht voor een hapje en een drankje, om samen met de andere filmliefhebbers gezellig na te praten over de films.

23.10.2017