Word vrijwilliger

Aanmelden als vrijwilliger vanaf 1 juli 2022

Van dinsdag 4 – 9 oktober 2022 vindt voor de achtste keer het Wildlife Film Festival Rotterdam plaats; een festival dat bol staat van de natuurfilms voor jong en oud. Daar komt veel bij kijken. Ieder jaar is er een groep enthousiaste, onmisbare vrijwilligers die het festival mede mogelijk maakt. 

Hoe kun je bijdragen?

Als vrijwilliger draag je actief bij aan het festival. Dit kan op verschillende manieren.  Zo kun je mensen ontvangen bij de filmzalen, zorg dragen voor kaartverkoop en –controle, stemmen tellen voor de publieksprijs of bijdragen als allround hulp. 

Een unieke ervaring

Naast een exclusieve kijk achter de schermen, heeft het vrijwilligerswerk meer voordelen. Je ontvangt een tof WFFR t-shirt, leert veel nieuwe mensen kennen, je kan deelnemen aan de vrijwilligersborrel en je kunt je gratis vergapen aan de films op het programma.

Vanaf wanneer kun je je aanmelden als vrijwilliger?

Je kunt je vanaf 1 juli 2022 aanmelden als vrijwilliger voor de achtste editie van WFFR.

Praktisch

Tijdens het festival ben jij hét visitekaartje van WFFR, je zal vaak het eerste aanspreekpunt voor het publiek zijn en daarom een belangrijke rol vervullen. Daarom moet je om ons team te versterken minimaal achttien jaar oud zijn, er verzorgd uitzien en de Nederlandse of Engelse taal goed beheersen. Je zet je voor minimaal twee diensten in (voorkeur kun je later doorgeven). De duur van een dienst hangt af van de taak die jij vervult, meestal zal dit tussen de 4 en 5 uur zijn. Naast je dienst is er gelegenheid om films te zien. Voor eten en drinken wordt gezorgd. 

Er zijn verschillende taken zoals:

  • Zaalwacht (o.a. ticket controle, uitdelen scheurkaarten publieksprijs)
  • Kassa medewerker (o.a. verkoop tickets bij centrale ingang)
  • Medewerker informatiebalie (o.a. bezoekers voorzien van informatie over filmvertoningen)
  • Medewerker randprogrammering (zoals bij het Talks programma, VR of bij een borrel)
  • Medewerker gastenbalie (o.a. ontvangen van gasten voor events en speciale filmvertoningen)
  • Flexibel inzetbaar (reservekracht op onverwachte klussen)

Aanmelden kan vanaf 1 juli 2022 door het formulier dat die dag op deze pagina verschijnt in te vullen. Geschikte kandidaten worden toegelaten op volgorde van aanmelden.

Uiteraard houden wij het nieuws rondom COVID-19 nauwlettend in de gaten en nemen wij bij de organisatie van het festival alle richtlijnen van het RIVM in acht. Vrijwilligers zijn verplicht deze richtlijnen te volgen.