Word vrijwilliger

Aanmelden voor WFFR 2019 kan niet meer. Wees er volgend jaar snel bij om het festival als vrijwilliger bij te kunnen wonen!

Van woensdag 30 oktober t/m zondag 3 november 2019 vindt voor de vijfde keer het Wildlife Film Festival Rotterdam plaats; een festival dat bol staat van de natuurfilms voor jong en oud. Daar komt veel bij kijken. Ieder jaar is er een groep enthousiaste, onmisbare vrijwilligers die het festival mede mogelijk maakt. 

Hoe kun je bijdragen?

Als vrijwilliger draag je actief bij aan het festival. Dit kan op verschillende manieren.  Zo kun je mensen ontvangen bij de filmzalen, zorgdragen voor kaartverkoop en –controle, stemmen tellen voor de publieksprijs of bijdragen als allround hulp. Ook zijn er ieder jaar een aantal vrijwilligers die Q&A sessies met de filmmakers verzorgen.

Een unieke ervaring

Naast een exclusieve kijk achter de schermen, heeft het vrijwilligerswerk meer voordelen.  Je ontvangt een tof WFFR T-shirt, leert veel nieuwe mensen kennen en je kunt je gratis vergapen aan de films op het programma.

Praktisch

Tijdens het festival ben jij hét visitekaartje van WFFR, je zal vaak het eerste aanspreekpunt voor het publiek zijn en daarom een belangrijke rol vervullen. Daarom moet je om ons team te versterken minimaal achttien jaar oud zijn, er verzorgd uitzien en de Nederlandse of Engelse taal goed beheersen. Je zet je voor minimaal één dienst in. De duur van een dienst hangt af van de taak die jij vervult, meestal zal dit tussen de 4 en 5 uur zijn. Naast je dienst is er gelegenheid om films te zien. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Bovendien word je uitgenodigd voor de afterparty op zaterdagavond 2 november 2019.

Er zijn verschillende taken zoals:

  • Zaalwacht (o.a. ticket controle, uitdelen scheurkaarten publieksprijs)
  • Kassa medewerker (o.a. verkoop tickets bij centrale ingang)
  • Medewerker interactieve programma’s (o.a. begeleiden bij Virtual Reality)
  • Moderator (introduceren filmmakers in de zaal en afnemen Q&A)
  • Gastheer/vrouw (o.a. opvangen en begeleiden van (internationale) filmmakers)
  • Medewerker informatiebalie (o.a. bezoekers voorzien van informatie over filmvertoningen)
  • Medewerker gastenbalie (o.a. ontvangen van gasten voor events en speciale filmvertoningen)
  • Medewerker hospitality events (ondersteuning bij social events)
  • Flexibel inzetbaar (reservekracht op onverwachte klussen)

Aanmelden voor WFFR 2019 kan niet meer. Wees er volgend jaar snel bij om het festival als vrijwilliger bij te kunnen wonen!